Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού προκηρύσσει Διαδικτυακό Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής με τη συνεργασία του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ο Διαγωνισμός έχει τίτλο «Παιδιά και Έφηβοι αποτυπώνουν εικαστικά το νόημα του Αγώνα του 1821» και απευθύνεται σε μαθητές της Πέμπτης και Έκτης Τάξης του Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου, όλης της Ελλάδος καθώς και σε μαθητές των Ομογενειακών Σχολείων στο εξωτερικό.

Οι μαθητές καλούνται να εκφραστούν δημιουργικά και με τα εικαστικά τους έργα να αποτυπώσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για τον ηρωικό αγώνα των προγόνων τους για εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια.

Κατόπιν πολλών αιτημάτων από τη μαθητική κοινότητα, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού ανακοινώνει την παράταση της προθεσμίας υποβολής των έργων έως την 30η Απριλίου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τα έργα τους στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο εδώ, στην ιστοσελίδα του ΕΙΠ.

Στους διακριθέντες του Διαγωνισμού θα απονεμηθούν tablets, βιβλία και έπαινοι σε ειδική τελετή η οποία θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού σε ημερομηνία που θα καθοριστεί όταν το επιτρέψουν οι συγκυρίες.

Την επιτροπή αξιολόγησης απαρτίζουν:
Λουΐζα Καραπιδάκη, Ιστορικός Τέχνης, μέλος ΔΣ του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, αντιπρόεδρος ΔΣ του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, ως πρόεδρος,
Αφροδίτη Λίτη, Καθηγήτρια Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), ως μέλος,
Νικόλαoς Ευσταθίου, Δρ. Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής 5ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης «Γεώργιος Μπουζιάνης», ως μέλος,
Παναγιώτης Σιαγκρής, Ζωγράφος, ΕΔΙΠ της Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), ως μέλος,
Παρασκευή Τριανταφύλλου, Συντονίστρια Γραφείου Διασύνδεσης Παραρτημάτων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, ως μέλος.

Έργο:
«Μάρκος Μπότσαρης», Αναστασία Μπιλοχόνοβα, 13 ετών, Αρτσίζ.
[Πρώτο Βραβείο στον 26ο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής «Η Ελλάδα με τα μάτια των παιδιών», ο οποίος διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στην Οδησσό με θέμα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση].

Διαβάστε επίσης:

Παιδιά και Έφηβοι αποτυπώνουν εικαστικά το νόημα του Αγώνα του 1821: Διαγωνισμός Ζωγραφικής από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού