Ο Διαγωνισμός έχει τίτλο «Παιδιά και Έφηβοι αποτυπώνουν εικαστικά το νόημα του Αγώνα του 1821» και απευθύνεται σε μαθητές της Πέμπτης και Έκτης Τάξης του Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου, όλης της Ελλάδος καθώς και σε μαθητές των Ομογενειακών Σχολείων στο εξωτερικό.

Οι μαθητές καλούνται να εκφραστούν δημιουργικά και με τα εικαστικά τους έργα να αποτυπώσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για τον ηρωικό αγώνα των προγόνων τους για εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια.

Ο Διαγωνισμός ξεκινά σήμερα 1η Φεβρουαρίου και με καταλυτική προθεσμία υποβολής των έργων την 31η Μαρτίου 2021.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τα έργα τους στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο εδώ στην ιστοσελίδα του ΕΙΠ.

Στους διακριθέντες του Διαγωνισμού θα απονεμηθούν tablets, βιβλία και έπαινοι σε ειδική τελετή η οποία θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού σε ημερομηνία που θα καθοριστεί όταν το επιτρέψουν οι συγκυρίες.

Την επιτροπή αξιολόγησης απαρτίζουν:
Λουΐζα Καραπιδάκη, Ιστορικός Τέχνης, μέλος ΔΣ του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, αντιπρόεδρος ΔΣ του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, ως πρόεδρος,
Αφροδίτη Λίτη, Καθηγήτρια Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), ως μέλος,
Νικόλαoς Ευσταθίου, Δρ. Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής 5ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης «Γεώργιος Μπουζιάνης», ως μέλος,
Παναγιώτης Σιαγκρής, Ζωγράφος, ΕΔΙΠ της Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), ως μέλος,
Παρασκευή Τριανταφύλλου, Συντονίστρια Γραφείου Διασύνδεσης Παραρτημάτων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, ως μέλος.

Κεντρική φωτογραφία θέματος:«Στη σκοπιά», Ξένια Αρταμόνοβα, 11 ετών, Σεβαστούπολη.
[Βραβευμένο έργο του διαγωνισμού παιδικής ζωγραφικής «Η Ελλάδα με τα μάτια των παιδιών», ο οποίος διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στην Ουκρανία].