Φεστιβάλ / Νέα

Pafos Aphrodite Festival

Το «Pafos Aphrodite Festival» θα ανοίξει τις πύλες του στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου …
φιλοδοξώντας να προσφέρει για …

Το «Pafos Aphrodite Festival» θα ανοίξει τις πύλες του στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου

φιλοδοξώντας να προσφέρει για ακόμα μια φορά μοναδικές παραστάσεις  στο φιλόμουσο κοινό.

Για 12η συνεχή χρονιά, το Pafos Aphrodite Festival θα παρουσιάσει μια εξαιρετική παράσταση. Αυτή τη φορά η δημοφιλής όπερα του Puccini La Boheme, παραγωγή της Όπερας του Εθνικού Θεάτρου της Σλοβακίας, έρχεται να προσθέσει στο πιο σημαντικό πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς στην Κύπρο.   

Με φόντο το μεσαιωνικό κάστρο στο λιμανάκι της Πάφου, στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου, το φιλόμουσο κοινό θα απολαύσει τη La Boheme που βασίζεται στο συγγραφικό έργο του Γάλλου Henry Murger ‘Scenes de la vie de Boheme’ και αποτελείται από τέσσερεις πράξεις.

Η όπερα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Regio στο Τορίνο το 1896. Η ιστορία εξελίσσεται στο Παρίσι του 1830 και ακολουθεί την πορεία τεσσάρων φίλων, του ποιητή Ροδόλφο, του μουσικού Schaunard, του φιλόσοφου Colline και του ζωγράφου Μαρκέλο οι οποίοι ζουν ανέμελα παρόλη τη φτώχεια τους. Σ’ αυτή τη κλασική, τραγική και κάποτε κωμική ιστορία, ο Ροδόλφος θα κάνει σχέση με την Μιμί, την νεαρή και ευάλωτη γειτόνισσα του.

Η La Boheme θα ζωντανέψει με τις εξαίρετες ερμηνείες των ταλαντούχων καλλιτεχνών που θα αλλάζουν κάθε βράδυ.  Οι τενόροι Tomas Juhas και Peter Berger θα ενσαρκώσουν το ρόλο του Ροδόλφου.

Η όπερα La Boheme, εκτός από τα διεθνή ταλέντα που θα φέρει στην Κύπρο, θα παρουσιάσει επίσης την Κυπρία σοπράνο Στέλλα Γεωργίου στο ρόλο της κεφάτης και γοητευτικής Μουσέτα, φίλης του Μαρκέλλου.

Η παράσταση θα είναι στα Ιταλικά, με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρ-τιτλους. Διευθυντής ορχήστρας ο Στέφαν Λάνο με σκηνοθέτη τον Vaclav Veznik και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Peter Dvorsky. Σκηνογράφος, ο Ladislav Vychodil. Σκηνική προσαρμογή: Milan Ferencik. Tα κοστούμια είναι της Helena Bezakova. Διευθυντής χορωδίας: Pavol Prochazska.

Μουσική / Μουσικά Νέα

Pafos Aphrodite Festival

Διοργανώνεται για 9η φορά στις 31 Αυγούστου, 1 και 2 Σεπτεμβρίου στο μεσαιωνικό κάστρο της Πάφου για να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στην κορυφαία έκφραση της τέχν…

Διοργανώνεται για 9η φορά στις 31 Αυγούστου, 1 και 2 Σεπτεμβρίου στο μεσαιωνικό κάστρο της Πάφου για να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στην κορυφαία έκφραση της τέχνης, στην όπερα.

Διοργανώνεται για 9η φορά στις 31 Αυγούστου, 1 και 2 Σεπτεμβρίου στο μεσαιωνικό κάστρο της Πάφου για να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στην κορυφαία έκφραση της τέχνης, στην όπερα.



Και τις τρεις ημέρες το Κρατικό Ακαδημαϊκό Θέατρο Abai από το Καζακστάν θα παρουσιάσει τη δημοφιλή όπερα του Giuseppe Verdi Il Trovatore, που μαζί με τα άλλα δύο φημισμένα έργα του συνθέτη, La Traviata και Rigoletto αποτελούν την περίφημη Τριλογία του Verdi, κλείνοντας έτσι το φεστιβάλ τον κύκλο-αφιέρωμα στον μεγάλο ιταλό μουσουργό.



Το Il Trovatore παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Apollo στη Ρώμη, το 1853 και η επιτυχία του ήταν τόσο μεγάλη που οι κριτικοί της εποχής αποκάλεσαν τον G. Verdi Καίσαρα της Τέχνης. Το λιμπρέτο έγραψε ο Salvatore Cammarano και είναι βασισμένο στο έργο του Antonio Garcia Gutiérrez El Trovador.



Η μαγεία του Μεσαιωνικού κάστρου της Πάφου, η καλλιτεχνική ιδιοφυΐα του Verdi και το υψηλό επίπεδο του Pafos Aphrodite Festival αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία και των φετινών παραστάσεων.



INFO


Pafos Aphrodite Festival 2007, 31 Αυγούστου, 1 και 2 Σεπτεμβρίου στο Κάστρο της Πάφου, Πληροφορίες-κρατήσεις: +357 26822218, www.pafc.com.cy