Οι Coffee Lovers Editors & Trainers κυκλοφόρησαν όλα τα μυστικά της τέχνης του Latte Art σε ένα υπέροχο βιβλίο από τον Φώτη Λέφα και τη Σοφία Μπικουβαράκη, τους ειδικούς στην τέχνη της διακόσμησης του καφέ!

Οι Coffee Lovers Editors & Trainers κυκλοφόρησαν όλα τα μυστικά της τέχνης του Latte Art σε ένα υπέροχο βιβλίο από τον Φώτη Λέφα και τη Σοφία Μπικουβαράκη, τους ειδικούς στην τέχνη της διακόσμησης του καφέ!


Η τέχνη του LATTE ART είναι η τεχνική που εφαρμόζει ο επαγγελματίας Barista (παρασκευαστής καφέ), για να διακοσμήσει περίτεχνα τα ροφήματα που σερβίρει.


Άρα, μπορεί το βιβλίο να απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες, αλλά ό,τι έχουν να μάθουν αυτοί οι επαγγελματίες θα προοριστεί αποκλειστικά για την τέρψη της δικής μας γεύσης και θέασης!


Η τέχνη του Latte Art, που είναι το θέμα του βιβλίου που μόλις κυκλοφόρησε, έχει ως στόχο με απλές ερμηνείες να εξηγήσει βήμα-βήμα, πως επιτυγχάνεται ο σχεδιασμός στα ροφήματα, χρησιμοποιώντας την τεχνική του Latte Art και να συμβάλλει στη δημιουργία και την εξέλιξη μιας νέας διάστασης του Μάρκετινγκ που αφορά τις ανάγκες των σύγχρονων Café.


Το βιβλίο παρουσιάζει συνολικά 65 πρωτότυπα, αλλά και κλασικά σχέδια, με μεθοδικό και κατανοητό τρόπο, ώστε η εφαρμογή τους να γίνει όσο το δυνατόν ευκολότερη.


Κάθε ένα από τα 65 σχέδια αναλύεται σε 8 βήματα και συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό με την επεξήγησή τους. Επίσης στο εσωτερικό του βιβλίου υπάρχει ένα DVD που συμβάλει να γίνει ακόμη πιο κατανοητή η μέθοδος με την οποία παρασκευάζονται τέτοιου είδους ροφήματα.


Η τεχνική του latte art συνήθως εφαρμόζεται στον cappuccino, στο συγκεκριμένο όμως βιβλίο έχει προσαρμοστεί σε freddo cappuccino, σοκολάτα, στιγμιαίο καφέ, coffee mix και σε πολλά άλλα ζεστά ή παγωμένα ροφήματα αφού στην Ελλάδα καταναλώνονται τέτοιου είδος ροφήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.


Τελικά, ο καφές είναι όντως ένα από τα πιο σπουδαία ευρήματα. Μπορεί να είναι τόσο γευστικός, τόσο απαραίτητος και τόσο εντυπωσιακός ταυτόχρονα. Αυτό το βιβλίο θα μπορούσε να είναι η Βίβλος του σύγχρονου καφέ…


Info
www.coffeelovers.gr
E-mail: [email protected]
Τηλ.: 6948 462 351