Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) αντιμετωπίζοντας με ευαισθησία τις δυσμενείς συνθήκες που δημιούργησαν οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στη χώρα μας, θα διαθέσει τα έσοδα του Φεστιβάλ Κολωνού για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών.

Μετά την επιτυχία του προγράμματος «Στηρίζουμε τον Πολιτισμό» του Δήμου Αθηναίων στηρίζοντας έμπρακτα τους καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους στον πολιτισμό, στο πλαίσιο του Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα, ο ΟΠΑΝΔΑ βρίσκεται και πάλι δίπλα στους πολίτες της Αθήνας, προσφέροντας ποιότητα ζωής στις γειτονιές της πόλης και μία πολιτιστική πινελιά στην καθημερινότητά τους, στον ιστορικό λόφο του Ιππίου Κολωνού.

Η εβδομάδα ξεκινάει με την θεατρική παράσταση «Μια χώρα δυο αιώνες» του Ανδρέα Φλουράκη, ένα έργο που μιλάει με μαύρο χιούμορ για το πώς οι σημερινοί Έλληνες διαχειρίζονται τη νεότερη ιστορία τους αλλά και για το πώς τη δημιουργούν. Ακολουθεί μία μουσική συνάντηση με την γνήσια ρεμπέτισσα Μαριώ και τον εξαίρετο λαϊκό τραγουδιστή Λάμπρο Καρελά, ενώ τη σκυτάλη παίρνουν δύο σύγχρονες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου, ο Ηλίας Βρεττός και η Έλενα Τσαγκρινού, οι οποίοι θα ενθουσιάσουν το κοινό με τις επιτυχίες τους.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός ενσαρκώνει τον μεγάλο ποιητή Κωστή Παλαμά στη θεατρική παράσταση «Κωστής Παλαμάς-οι μούσες που αγάπησα» και η Ελένη Βιτάλη ανεβαίνει στη σκηνή να τραγουδήσει για τον έρωτα, την αγάπη για τη ζωή, τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, αλλά και άλλων μεγάλων Ελλήνων τραγουδοποιών.

Ο αγαπημένος ερμηνευτής Μανώλης Μητσιάς ταξιδεύει το κοινό στη μακρόχρονη πορεία του στο ελληνικό τραγούδι, ενώ το θέατρο Κολωνού θα φιλοξενήσει ένα αφιέρωμα στο διαμάντι του λαϊκού μας ρεπερτορίου Στράτο Διονυσίου, με τους γιους του Άγγελο, Στέλιο και Διαμαντή Διονυσίου.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται μουσικά με τον Κώστα Μακεδόνα να βγαίνει “live” για μία μοναδική εμφάνιση και η αυλαία πέφτει με τις «Βάκχες» του Ευριπίδη, μία εξαιρετική θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων του φεστιβάλ από 20.09 έως 28.09 αναλυτικά:

Δευτέρα 20.09 21:00
Θεατρική Παράσταση
«Μια χώρα δυο αιώνες» του Ανδρέα Φλουράκη
Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη

Το καινούργιο έργο του Ανδρέα Φλουράκη μιλάει με μαύρο χιούμορ για το πώς οι σημερινοί Έλληνες διαχειρίζονται τη νεότερη ιστορία τους αλλά και για το πώς την δημιουργούν.
Παίζουν: Ράνια Σχίζα, Θανάσης Κουρλαμπάς, Μαρία Χάνου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Αμαλία Νίνου, Άρης Μπαταγιάννης
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Τρίτη 21.09 21:00
Συναυλία
Μαριώ & Λάμπρος Καρελάς
Εισιτήρια: 5€
Μειωμένο: 3€ (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Τετάρτη 22.09 21:00
Συναυλία
Ηλίας Βρεττός & Έλενα Τσαγκρινού
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Πέμπτη 23.09 21:00
Θεατρική παράσταση
«Κωστής Παλαμάς – Οι μούσες που αγάπησα»
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Βαλτινός

Ο Γρηγόρης Βαλτινός στον ρόλο του μεγάλου ποιητή σε κείμενο της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου και μελοποιημένη ποίηση του Κωστή Παλαμά από τον Σάκη Παπαδημητρίου, με σημαντικές στιγμές της ποιητικής διαδρομής του καθώς και την άγνωστη προσωπική και ερωτική ζωή του μεγάλου ποιητή.

Μαζί του εφτά γυναίκες (ηθοποιοί και μουσικοί) ενσαρκώνουν τη γυναίκα «Μούσα». Μαρία Βάλβη η Αγγελική Πέτκου και Μούσα η Ευγενία Λιάκου, ενώ τα τραγούδια ερμηνεύει η Έλενα Λεώνη. Επίσης, οι μουσικοί Ιώ Κυριακίδου, Αριέτα Σαϊτά, Στέλλα Τέμπρελη, Βικτώρια Κυριακίδου και Έλενα Λεώνη.
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Παρασκευή 24.09 21:00
Συναυλία
Ελένη Βιτάλη
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Σάββατο 25.09 21:00
Συναυλία
Μανώλης Μητσιάς
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Κυριακή 26.09 21:00
Συναυλία
Άγγελος, Στέλιος & Διαμαντής Διονυσίου

«Μαζί με τον Στράτο»
Τα τραγούδια του Στράτου Διονυσίου
Μαζί τους η Αγνή Καλουμένου
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Δευτέρα 27.09 21:00
Συναυλία
Κώστας Μακεδόνας
«Βγαίνω Live»
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Τρίτη 28.09 21:00
Θεατρική Παράσταση
«Βάκχες» του Ευριπίδη

Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη

Στις ΒΑΚΧΕΣ ο Θεός Διόνυσος είναι ο πρωταγωνιστής. Ο γνωστός αγαθός Θεός του κρασιού, της μέθης και του Θεάτρου «ενδύεται» το αρχέγονο και αινιγματικό του πρόσωπο, που είναι εξαιρετικά σύνθετο και σκοτεινό.

Παίζουν: Άκης Σακελλαρίου (Διόνυσος), Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Πενθέας), Κωνσταντίνα Τάκαλου (Αγαύη), Ιωάννα Παππά (Τειρεσίας), Δημήτρης Πετρόπουλος (Κάδμος), Κωνσταντίνος Ασπιώτης (Αγγελιοφόρος)
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)