Κατ\’ ευχήν όλα για τα φετινά βραβεία Grammy! Και σεναριογράφους είχε, για να γράψουν τα λαμπρά κείμενα των παρουσιαστών, αλλά και Amy Winehouse μέσω δορυφόρου!

Κατ\’ ευχήν όλα για τα φετινά βραβεία Grammy! Και σεναριογράφους είχε, για να γράψουν τα λαμπρά κείμενα των παρουσιαστών, αλλά και Amy Winehouse μέσω δορυφόρου!

Η 10η Φεβρουαρίου, ημέρα διεξαγωγής των φετινών βραβείων Grammy, δεν περιορίστηκε σε μία απλή συνέντευξη Τύπου, αλλά αντιθέτως είχε όλη τη λάμψη, που έχει συνηθίσει το κοινό όλα αυτά τα χρόνια.

Οι σεναριογράφοι του Hollywood τελικά υπέγραψαν μία «προσωρινή» συμφωνία συνεργασίας πάνω στην επικείμενη τελετή των μουσικών βραβείων Grammy και τελικά η βραδιά δεν ακυρώθηκε εξαιτίας της απεργίας που έχουν κηρύξει από το Νοέμβριο.

Εκτός από το πρόβλημα των σεναριογράφων, υπήρχε ακόμη ένα, όχι τόσο για τους διοργανωτές, αλλά περισσότερο για το ένθερμο κοινό της Amy Winehouse.

Η ζωντανή παρουσία της Winehouse στα βραβεία Grammy «παιζόταν» αρκετές μέρες. Τελικά, η τελετή έγινε και η Amy δεν παραβρέθηκε. Η Αμερικάνικη Πρεσβεία αρνήθηκε να της δώσει την απαραίτητη βίζα για την είσοδό της στη χώρα, χωρίς όμως να διευκρινίσει ακριβώς το λόγο της άρνησης.

Ο Ronson υποψήφιος για τρία βραβεία Grammy, μεταξύ των οποίων στην κατηγορία Producer Of The Year, ανέφερε λίγες μέρες πριν την τελετή ότι σε περίπτωση που η Winehouse δεν παραβρεθεί, η τελετή δεν θα είχε καθόλου πλάκα. Κι όμως, μάλλον, είχε…

Η Winehouse τελικά τραγούδησε στην τελετή των Grammy, ζωντανά μέσω δορυφορικής σύνδεσης κατευθείαν από ένα μικρό κλαμπ του Λονδίνου. Αλίμονο, να μην τραγουδούσε, έστω και δορυφορικά. Ήταν προτεινόμενη για έξι βραβεία Grammy, μεταξύ των οποίων για Album Of The Year και Song Of The Year με το Rehab.

Έτσι, η Winehouse και τραγούδησε και κέρδισε σε πέντε κατηγορίες (Record Of The Year, Best New Artist, Song Of The Year (για το Rehab), Pop Vocal Album και Female Pop Vocal Performance).

Μεγάλος νικητής και ο Kanye West, ο οποίος κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία, μεταξύ των οποίων το Best Rap Album. Ο West έκανε και μια εμφάνιση έκπληξη στη σκηνή τραγουδώντας με τους Daft Punk, ενώ στη συνέχεια αφιέρωσε το κομμάτι του Hey Mama στη μητέρα του Donda West που πέθανε τον περασμένο Νοέμβριο.

Μέσα στους νικητές και οι Foo Fighters, οι οποίοι κέρδισαν στις κατηγορίες Best Rock Album και Best Hard Rock Performance, ενώ έπαιξαν και ζωντανά με full ορχήστρα επί σκηνής μαζί με τον John Paul Jones των Led Zeppelin.
Οι Chemical Brothers κέρδισαν βραβείο στην κατηγορία Best Electronic/Dance Album, αφήνοντας πίσω τους Justice, LCD Soundsystem, Shiny Toy Guns και Tiesto.

Ο Bruce Springsteen με το κομμάτι του Radio Nowhere κέρδισε το Grammy στην κατηγορία Best Rock Song.
Έκπληξη της βραδιάς, ο τζαζίστας Herbie Hancock, ο οποίος κατέκτησε το βραβείο Album Of The Year, νικώντας τα μεγάλα φαβορί Winehouse, West και Foo Fighters.

Οι θαυμάσιοι White Stripes κέρδισαν και αυτοί βραβείο στις κατηγορίες Best Alternative Music Album και Best Rock Performance By A Duo Or Group With Vocals, ενώ ο Mark Ronson τελικά κέρδισε το βραβείο του Producer Of The Year, παρόλο που πρόσφατα είχε δηλώσει σίγουρος ότι ο Timbaland θα κέρδιζε, καθώς η μουσική του προσφορά έπρεπε να αναγνωριστεί φέτος.

Οι Eagles, επίσης, κέρδισαν το 4ο βραβείο Grammy της καριέρας τους και το πρώτο από το 1979. Αυτή τη φορά ήταν στην κατηγορία Best Country Performance By A Duo Or Group για το τραγούδι τους How Long από το πρόσφατο άλμπουμ τους Long Road Out Of Eden.

Η Feist αν και ήταν προτεινόμενη για τέσσερα Grammy, τελικά έφυγε με άδεια χέρια.

Στους νικητές της βραδιάς συμπεριλήφθηκαν ακόμη ο Justin Timberlake, η Cary Underwood και η Mairy J Blidge.
Εκτός, από τους νικητές, τους χαμένους, τις παρουσίες και τις απουσίες, χαρακτηριστικό της βραδιάς ήταν η live ερμηνεία της Tina Turner, έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια. Τραγούδησε τρία τραγούδια, το What\’ s Love Got To Do With It, το Better Be Good To Me καθώς και το ντουέτο Proud Mary μαζί με την Beyonce.

Επίσης, έγινε και ένα tribute στους Beatles που περιλάμβανε ερμηνείες από gospel χορωδία και ακροβατικά του θίασου Cirque du Soleil.