Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης χαρακτικής, του Open Call που δημοσιεύτηκε το 2023, με τίτλο ΟΙΚΙΑΚΗ ΠΑΝΙΔΑ.

Λίγα λόγια που αφορούν στο θέμα της έκθεσης:

Πανίδα είναι το σύνολο του ζωϊκού βασιλείου. Η οικόσιτη (οικιακή) πανίδα, είναι όλα εκείνα τα ζώα που εξημερώθηκαν από τον άνθρωπο και είναι ελεύθερα η περιορισμένα, αλλά των οποίων τις ικανότητες και τα σώματα εκμεταλλεύονται τα ανθρώπινα όντα για να δώσουν δουλειά , παρέα, δέρμα, αυγά, κρέας, μαλλί…κλπ. Παραδείγματα οικιακής πανίδας είναι σκύλοι, γάτες, κότες, κουνέλια, χοίροι, κατσίκες, άλογα,…κλπ. Η σχέση ανθρώπου και ζώου έχει ξεκινήσει από τη δημιουργία του κόσμου και αυτή καθορίστηκε από την υπηρέτηση του δευτέρου προς το πρώτο.
Τα τελευταία χρόνια καθώς η ανθρωπότητα εξελίσσεται, η σχέση αυτή την ακολουθεί μεν αλλά δεν είναι μόνο η χρησιμότητα που καθορίζει την αξία της σχέσης.

Η τρυφερότητα και η αγάπη ανταλλάσσεται και γεμίζει συναισθηματικά κενά και καλύπτει ψυχικές ανάγκες.

Το ζώο εξελίσσεται και αναπτύσσει τους δικούς του μηχανισμούς επικοινωνίας. Οι δύο κόσμοι ενώνονται. Καλούμαστε να αποδώσουμε με την εικαστική οπτική μας και τα εργαλεία της τέχνης μας την εσωτερική αυτή σχέση, καθώς ο λόγος δεν την καλύπτει.

Κεντρική εικόνα θέματος: Κατερίνα Μπουροπούλου – Μέχρι την ανατολή, Κολλαγραφία – Υψιτυπία, 11,5 x 17,5 cm, 2023