Τη βραδιά θα ανοίξει o Χρήστος Αλεξόπουλος σε μία από τις σπάνιες solo εμφανίσεις του με ένα piano/tapes performance. Αφορμή για αυτήν του την εμφάνιση η συμπλήρωση 20 χρόνων από την κυκλοφορία του ντεμπούτο άλμπουμ του “Η Άλλη Πλευρά”. Το άλμπουμ είχε κυκλοφορήσει το 1999 από την Hitch-Hyke και καθιέρωσε από την πρώτη στιγμή τον συνθέτη, τραγουδοποιό και παραγωγό ως “δημιουργό με περιεχόμενο ουσίας και με λόγο σοβαρό” (Αργύρης Ζήλος, περιοδικό Δίφωνο, 1999). Το σετ του Αλεξόπουλου θα έχει επετειακό χαρακτήρα και θα περιλαμβάνει τραγούδια από το άλμπουμ “Η Άλλη Πλευρά” προσαρμοσμένα για πιάνο και tapes.

Η συνέχεια της βραδιάς ανήκει στον Τρύφωνα Λάζο και το ντεμπούτο άλμπουμ του “Αναφορά” που κυκλοφόρησε την περασμένη άνοιξη. Από τα τραγούδια του άλμπουμ που γράφτηκαν σε ένα νεραϊδόσπιτο πίσω από την λίμνη του Chorlton Waterpark στο Μάντσεστερ μετά την φιλική διάλυση του συγκροτήματος Old House Playground (στο οποίο συμμετείχε) έχουν ήδη ξεχωρίσει τα τραγούδια “Άγκυρα” και “Φευγιό”. Τραγούδια που όπως έγραψε η Μαρία Μαρκουλή στο It’s My Blender “εύκολα τα αγαπάς και τα κρατάς κοντά σου”. Ο Τρύφων Λάζος (φωνή, κιθάρα) συνοδεύεται από σχήμα που αποτελείται από τους μουσικούς: Lowell Killen (Puressence) – ακουστική κιθάρα / Γιώργος Χειμώνας – τζουράς, κρουστά / Αντρέας Βενετάντες – τύμπανα, κρουστά / Greggy K (Echo Train) – μπάσο.

Οι Ψύλλοι στ’ Άχυρα έρχονται από την Θεσσαλονίκη να ολοκληρώσουν δυναμικά την βραδιά με τον post punk και rock ήχο τους και τον κοινωνικό στίχο τους. Τα “Περιοδεία στην Αλμύρα”, “Ψυχές” και άλλα τραγούδια τους ήδη γνωστά στο αθηναϊκό κοινό από την προηγούμενη πολύ επιτυχημένη συναυλία τους την περασμένη άνοιξη στον ίδιο χώρο, αναμένεται να βάλουν φωτιά στην σκηνή του An Club. Άλλωστε οι Ψύλλοι έχτισαν το όνομα τους βήμα-βήμα ακριβώς με αυτές τις εκρηκτικές live εμφανίσεις τους σε Φεστιβάλ, Κοινωνικούς χώρους και συναυλιακούς χώρους στην βόρεια και κεντρική Ελλάδα και πλέον συνεχίζουν την επιτυχημένη τους πορεία με αυτήν τη δεύτερη επίσκεψη τους στην Αθήνα μέσα σε ένα χρόνο. Το σετ θα αποτελείται κυρίως από τραγούδια του ομώνυμου ντεμπούτο άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2018, αλλά δεν θα λείψουν και μερικά καινούργια τα οποία θα παρουσιαστούν στο Αθηναϊκό κοινό για πρώτη φορά. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους βίντεο κλιπ “Το Βαλσάκι του Κακού Εαυτού” (σκηνοθεσία: Γιωργής Σηφάκης (Studio Van) το οποίο ήταν και το τραγούδι που έκλεινε το άλμπουμ τους.

Συντελεστές

Ψύλλοι στ’ Άχυρα
Τρύφων Λάζος (με πλήρες συγκρότημα)
Χρήστος Αλεξόπουλος (Solo piano/tapes performance)