Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» και στις 3 – 5 Απριλίου 2015 προσκεκλημένοι είναι οι πολυβραδευμένοι Atelier 13, από τη Βουλγαρία με την παράσταση θεάτρου κούκλας «Οι περιπέτειες του Βαρόνου Μινχάουζεν«.

Υπάρχει ένας Βαρόνος Μινχάουζεν που ζει μέσα σε κάθε άντρα – ένας εφευρέτης, ένας ήρωας, ένας κύριος … Και υπάρχει μια Ωραία Κοιμωμένη μέσα σε κάθε γυναίκα  που περιμένει να φιληθεί και να αφυπνιστεί για να ζήσει μια νέα και άγρια ζωή…

Η παράσταση  με τις ηρωικές και χαριτωμένες περιπέτειες του Βαρόνου επιχειρεί να απαντήσει σε ένα ερώτημα: «Γιατί έχουμε την τάση να φανταζόμαστε πράγματα;»

Μερικές φορές η ζωή είναι τόσο σκληρή και τρομακτική, που προτιμάμε να ζούμε στο ρομαντικό κόσμο της φαντασίας μας, και να δραπετεύουμε από την πραγματικότητα στο δελεαστικό κόσμο των δυνατοτήτων…

Αυτός είναι ο Βαρόνος Μινχάουζεν. Λέγοντας τις ιστορίες απ’ τις απίθανες  περιπέτειές του, απογοητεύεται με τον κόσμο, αλλά την ίδια στιγμή βοηθά με κάποιο τρόπο ένα μικρό κορίτσι που ονομάζεται Ρόζι, να λύσει ένα σημαντικό δίλημμα που είχε στο μυαλό της!

Με την πεποίθηση του «δεν είσαι αυτό που είσαι, αλλά αυτό που θέλεις να είσαι», της δίνει την ευκαιρία να φαντασιώνονται μαζί και να δραπετεύσει από τη σκληρότητα της καθημερινότητας της. Ο Βαρόνος της δίνει τη δύναμη να σταθεί ενάντια στις δυσκολίες της ζωής της στο μέλλον…

Στην παράσταση συμμετέχουν δύο ηθοποιοί ο George Spasov και η Rositsa Spasova, οι οποίοι  με τη γοητεία και την αίσθηση του χιούμορ τους θα μας παρουσιάσουν αυτή τη συναρπαστική ιστορία γεμάτη με ενδιαφέροντες χαρακτήρες και άγριες περιπέτειες!

Απλή ματιά, αλλά με μια πολύπλοκη μεταλλική κατασκευή, η οποία βοηθά τους ηθοποιούς να αξιοποιήσουν το χώρο αποτελεσματικά.

Η παράσταση βασίζεται σε ένα εντυπωσιακό μείγμα της υποκριτικής και 20 μαριονετών, που αντιπροσωπεύουν πολύχρωμους χαρακτήρες από τον κόσμο της φαντασίας του Μινχάουζεν.

Διάρκεια: 60 λεπτά

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Slavcho Malenov

Σκηνικά-κατασκεύες: Silva Bachvarova, Vassil Rokomanov

Μουσική: Vladimir Djambazov

Ηθοποιοί Κούκλας: George Spasov, Rositsa Spasova

2007: Ο Βaron Munchausen έλαβε το βραβείο καλύτερης παράστασης της Βουλγαρικής Ένωσης Καλλιτεχνών-Ikar

2007: Διεθνές Φεστιβάλ-παιδικό θέατρο Φιλιππούπολη, Βραβείο για τον καλύτερο αντρικό ρόλο

2007: Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου-Φιλιππούπολη, Βραβείο για την καλύτερη παράσταση

2007: Μπάνια Λούκα- Βραβείο για τον καλύτερο ρόλο-«Baron Munchausen»

2007: Βραβείο της Ολλανδικής κριτικής επιτροπής για την καλύτερη παράσταση «Baron Munchausen»- Φιλιππούπολη

2008: Διεθνές Φεστιβάλ κουκλοθέατρου «Το χρυσό δελφίνι», Βραβείο για τον καλύτερο ανδρικό ρόλο-«Baron Munchausen»-Βάρνα

Το έργο έχει συμμετάσχει με επιτυχία σε πολλά Βουλγαρικά και Διεθνή Φεστιβάλ όπως: «Χρυσό δελφίνι» και «Τρία είναι πάρα πολλά, δύο όχι αρκετά», Δημοκρατία της Σερβίας-VI Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου της Μπάνια Λούκα, Ρωσίας-ΙΙΙ Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου «Чаепитие в Мытищах 2008», Σερβία-XIV Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου Subotica, Ισπανία-XXV Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Titirijai 2008 «Tolosa,» Titirimundi 2009 «Σεγκόβια, XXVIII Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Σεβίλλη-2008, 2009- ΧΧΙΙ Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Alikante, Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου «Titeres Canarias 2009» Κανάριοι Νήσοι, 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας του Κιλκίς το 2013.