Τα κατορθώματά τους που κόβουν την ανάσα έχουν μαγέψει όλο τον κόσμο! Οι αυθεντικοί Σαολίν μοναχοί από την Κίνα που συμμετείχαν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου, έρχονται και στη Κρήτη.

Μια εντυπωσιακή παράσταση που υμνεί την δύναμη της ανθρώπινης ψυχής!

Πετάνε στον αέρα, εντυπωσιάζουν με τα σπαθιά τους, σπάνε πέτρες στο σώμα ή το κεφάλι τους, ακουμπάνε τα σώματά τους πάνω σε λόγχες… Οι λάτρεις των θεαματικών και άκρως εντυπωσιακών παραστάσεων αλλά και εκείνοι της τέχνης του Kung Fu θα βιώσουν την ατμόσφαιρα των ταινιών “Τίγρης και δράκος”, ‘Ήρωας”, “Ιπτάμενα. στιλέτα” σε μια παραγωγή που θα αποδείξει για μια ακόμα φορά την δύναμη της ανθρώπινης ψυχής.

Δεκατέσσερις από τους καλύτερους Σαολίν, ταξιδεύουν και πάλι από τον ναό των Σαολίν στην Κίνα προς την Ευρώπη για να αφήσουν άναυδο το κοινό με τα κατορθώματά τους.

Η ιστορία μιλάει για τους μοναχούς που δίνουν ζωή όπως η γη, υποχωρούν όπως το νερό, μαστιγώνουν όπως ο αέρας και καίνε όπως η φωτιά. Το βάρος του σώματος ξεπερνιέται, δεν υπάρχει ανασταλτικός παράγοντας ανάμεσα στις σκέψεις και τις κινήσεις, Ίσως είναι για μας μυστήριο στον 21ο αιώνα αλλά όχι για την παραδοσιακή γνώση.

Ιδρυτής της πολεμικής τέχνης των Σαολίν θεωρείται ο μοναχός-βουδιστής Bodhidarma, ο οποίος πέρασε στην Κίνα από τις Ινδίες. Ίδρυσε ένα σύστημα ψυχοσωματικής πειθαρχίας το οποίο αργότερα μετασχηματίστηκε στα διάφορα είδη πολεμικών τεχνών που επικρατούν στην Ανατολή… Η Τέχνη της μάχης ήταν αλληλένδετη με την ιστορία της φιλοσοφίας, με τη θρησκεία, την ιατρική, την ποίηση, τη ρητορική.

Εξαιτίας της φιλοσοφικής του φύσης και της τεχνικής του λεπτότητας, το Σάο Λιν Κούνγκ Φου αποτελεί πλέον ένα σημαντικό όρο των πολεμικών τεχνών παγκοσμίως, γι αυτόν το λόγο και οι μοναχοί Σαολίν έχουν επιφορτιστεί επιπλέον και με το καθήκον της διάδοσής του.

Οι πολεμικές τέχνες των Σαολίν μπορούν να δημιουργήσουν ένα ασυνήθιστα ισχυρό καταλυτικό μηχανισμό στο σώμα του ασκούμενου. Όπως πολλοί λαοί, παρατηρώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ζώων, είδαν ότι αποτελούσαν την έκφραση μιας δύναμης εκφρασμένης σε ένα μεγάλο πεδίο της φύσης, έτσι και οι μοναχοί Σαολίν είδαν ότι οι τρόποι πολέμου των ζώων αντικαθρέφτιζαν τη μάχη των δυνάμεων της φύσης. Όποιος θα κατάφερνε να πραγματώσει αυτές τις τεχνικές ήταν πια μια δύναμη της φύσης και στη φύση τίποτα δεν αντιστέκεται, είτε αυτή εκφράζεται μέσω της διαβρωτικής δύναμης του νερού είτε της επίθεσης του αέρα ή της φλόγας. Οι στάσεις των ζώων, που πολεμούν με τα στοιχεία της φύσης και μεταξύ τους, δίδαξαν τους μοναχούς Σαολίν.

Με το πέρασμα του χρόνου, η φήμη του μοναστηριού Shaolin εξαπλώθηκε παγκοσμίως εξ αιτίας των φαινομενικά υπερφυσικών του χαρακτηριστικών που αποδόθηκαν στους μοναχούς.

Οι δεξιοτέχνες του Kung-Fu μοναχοί Shaolin θα σας κάνουν να ζήσετε τις πιο τολμηρές και μαγικές σκηνές αυτής της -πολλών χιλιετιών- πολεμικής τέχνης από την Κίνα.

Μεγάλες εφημερίδες παγκοσμίως έχουν γράψει διθυραμβικά σχόλια:

“Λαμπερό και εντυπωσιακό! Σαν να ζούμε τις αντίστοιχες ταινίες που αγαπήσαμε!” ‘ DAILY TELEGRAPH

“Μια παράσταση μαγική και απίστευτη!” THE SUNDAY TIMES

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες