Η ερμηνεύτρια Αθηνά Χιώτη και ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Χούλης, μαζί με τον Γιάννη Ευσταθόπουλο στα κρουστά και τον Ηλία Πανταζή στο ηλεκτρικό μπάσο αποτελούν τον πυρήνα της μπάντας Ίος, που αγαπά να διασκευάζει παραδοσιακά τραγούδια και να δημιουργεί συνεχώς πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις παιγμένες με τον τρόπο των αγαπημένων τους ακουσμάτων από τις τζαζ, έθνικ και ροκ μουσικές. Ένα δυναμικό κουαρτέτο που ήρθε για να μείνει.

Οι Ίος κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο του 2021 τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο “Βαθύ Ταξίδι” από την δισκογραφική εταιρεία Μικρός Ήρως σε στίχους του Βασίλη Γκίκα και του Παντελή Τσομπάνογλου.

Με «γάργαρο» τρόπο πλέκουν φυσικό και ηλεκτρικό ήχο, τύμπανα και στάμνα και μπεντίρ, γιουκαλίλι και ηλεκτρική κιθάρα, ακουστικό μπάσο και εμπνευσμένα φωνητικά, προσφέροντας μια φρέσκια μουσική πρόταση αποτελούμενη από παλιά αγαπημένα υλικά.

Ένα μοναδικό μουσικό κράμα, που αναδύει μεθυστικά έθνικ, τζαζ και ροκ «αρώματα», με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας ξεχωριστής μουσικής περιπλάνησης στο χθες, στο σήμερα και στο αύριο.

ΊΟΣ:

  • ΑΘΗΝΑ ΧΙΩΤΗ: ΕΡΜΗΝΕΙΑ
  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΟΥΛΗΣ: ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΧΟΙ, ΦΩΝΗΤΙΚΑ, ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ, ΓΙΟΥΚΑΛΙΛΙ
  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΠΟΓΚΟΣ, ΚΑΧΟΝ, ΜΠΕΝΤΙΡ, ΡΕΚ, ΚΡΟΥΣΤΑ
  • ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ: ΑΤΑΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΠΑΣΟ