Από την πρώτη κιόλας συμμετοχή στο album “The Outsider” τoυ DJ Shadow το 2006, έχουν παρουσιάσει πλήθος δίσκων που κινούνται μεταξύ jazz, hip-hop, phsych, krautrock και musique concrete ενώ στις συνεργασίες τους συναντά κανείς κορυφαία ονόματα από διαφορετικές μουσικές σκηνές, από τον Mulatu Astake μέχρι τον Gaslamp Killer. Στους fans τους συγκαταλέγονται prestigious περσόνες όπως ο Madlib και ο David Axelrod.

Η πηγαία ικανότητα του group να “χειρίζεται” τη μουσική διαισθητικά και παρορμητικά προέρχεται από την επιθυμία τους να μην εγκλωβίζονται σε μουσικές νόρμες και διαδικασίες δημιουργίας. Ήδη από τη σύστασή τους, ο ήχος τους ήταν προϊόν του live αυτοσχεδιασμού. Αυτή η μουσική προσέγγιση είναι που δημιουργεί τον ιδιαίτερο μουσικό ήχο και ταυτότητα του group. Για τους Heliocentrics τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο.Τα πάντα συμβαίνουν επί τόπου. Στο συγκεκριμένο χώρο, με τους συγκεκριμένους ανθρώπους, τη συγκεκριμένη στιγμή.

Μετά από μία δεκαετία ενδελεχούς μουσικής εξερεύνησης και περιπέτειας το group έχει αναπτύξει έναν καθοριστικό “δεσμό” τον οποίο αποκαλούν μεταξύ τους “σχεδόν μία μορφή τηλεπάθειας με μουσικές εναλλαγές τις οποίες θα ήταν σχεδόν αδύνατο να εξηγήσουμε…”.

Η “ζεστή”, μελωδική φωνή της Barbora Patkova, συναντά τα δίχως όρια grooves της μπάντας σε ένα live που μας οδηγεί σε “ανεξερεύνητες μουσικές διαστάσεις”.

To Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στην καρδιά του χειμώνα, οι Heliocentrics ανεβάζουν τη θερμοκρασία από το Main Stage του gazarte με κομμάτια από το τελευταίο album τους “A World Of Masks” (2017, Soundway Records) που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές καθώς και με αγαπημένα κομμάτια από ολόκληρη τη μουσική τους διαδρομή.

Ένα κορυφαίο live από ένα θρυλικό group.

Not to be missed!

Barbora Patkova, vocals

Jake  Ferguson, bass

Malcolm Douglas Catto, drums

Jack Yglesias, congas/ organ

Adrian Maurice Owusu, guitar

Raven Sean Bush, violin

Daniel John Montagu Smith, guitar

Thomas Neville- John Hodges, electronics /keys