Στο Θέατρο Πέτρας θα γιορτάσουν μα μια μεγάλη συναυλία τα 20 χρόνια δράσης τους οι Γιατροί του Κόσμου. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα,

ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, η Ορχήστρα του Δρόμου αλλά και η Νατάσα Θεοδωρίδου, η Γιώτα Νέγκα, η Dilek Koc, ο Βαγγέλης Κορακάκης, οι Palyrria,  ο Άγγελος Παπαδημητρίου, η  Έλλη Πασπαλά και τα Χαλκέντερα Χάλκινα του Φώντα Τζανίνη, θα βρεθούν στη σκηνή την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010, στις 9:00 το βράδυ.

Οι καλλιτέχνες στηρίξουν αφιλοκερδώς τη δράση των Ελλήνων Γιατρών του Κόσμου, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ίδρυσή τους το 1990.

Βασικοί εμπνευστές και οικοδεσπότες της συναυλίας ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και η Ευανθία Ρεμπούτσικα, μαζί με τους εκλεκτούς καλεσμένους τους καλλιτέχνες, δίνουν το δικό τους μουσικό στίγμα σε αυτή τη μεγάλη συναυλία, που σκοπό έχει να συγκεντρώσει τους φίλους και υποστηρικτές των Γιατρών του Κόσμου, ενισχύοντας έτσι το ανθρωπιστικό έργο τους στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Τα 20 χρόνια ζωής – 20 χρόνια δράσης των Γιατρών του Κόσμου μεταφράζονται σε χιλιάδες φίλους, εθελοντές, μέλη, υποστηρικτές και πολίτες που στάθηκαν δίπλα τους και στήριξαν το έργο τους.

Στο διάστημα αυτό, οι εθελοντές δραστηριοποιήθηκαν σε εκατοντάδες επείγουσες ιατρικές αποστολές τόσο σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου όσο και στην Ελλάδα, μεταφράζοντας την αλληλεγγύη σε αποτελεσματική βοήθεια προς τους πληθυσμούς οι οποίοι βρίσκονται σε κίνδυνο.

Στόχος των Γιατρών του Κόσμου από την αρχή της ίδρυσής τους είναι η άμεση και αποτελεσματική παροχή Ιατρικής και Ανθρωπιστικής βοήθειας στους πιο ευάλωτους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη, καθώς και η υπεράσπιση των βασικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τους.