Άρχισε στη Μελβούρνη το 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Αυστραλίας, που γίνεται στα πλαίσια του φεστιβάλ “Αντίποδες”. Το φεστιβάλ εγκαινιάστηκε στο Σίδνεϊ και στη συνέχεια θα επισκεφθεί και άλλες μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας όπως η Αδελαίδα, η Καμπέρα, το Πέρθ και το Μπρίσμπαν.

Οι εκτιμήσεις των διοργανωτών αναφέρουν ότι σε όλη την Αυστραλία δεκάδες χιλιάδες θεατές, όχι μόνο ελληνικής καταγωγής, θα προσέλθουν να παρακολουθήσουν ελληνικές ταινίες πρόσφατης παραγωγής γνωρίζοντας τη σύγχρονη εικόνα του ελληνικού κινηματογράφου.

Το φεστιβάλ αυτό, κατά το παρελθόν, έχει γίνει αφορμή να αγοραστούν ελληνικές ταινίες από αυστραλιανά τηλεοπτικά κανάλια και κινηματογραφικούς διανομείς.

Μεταξύ άλλων οι ταινίες που θα προβληθούν είναι: Πέντε λεπτά ακόμη-του Γιάννη Ξανθόπουλου, Μια Μέλισσα τον Αύγουστο-του Θοδωρή Αθερίδη, Ενας ήρωας στη Ρώμη-του Πάνου Αγγελόπουλου και Πεθαίνοντας στην Αθήνα-του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Επίσης Κράτησέ με-της Λουκίας Ρικάκη, Παρέες-του Σωτήρη Γκορίτσα, Πανδώρα-του Γιώργου Σταμπουλόπουλου, Straight Story-της Εφης Μουρίκη και Βλαδίμηρου Κυριακίδη.

Τέλος ως φόρος τιμής στον κλασσικό ελληνικό κινηματογράφο, θα προβληθούν οι ταινίες Στέλλα του Μιχάλη Κακογιάννη, Το χώμα βάφτηκε κόκκινο κ.α.