Οι Δον Κιχώτες σε διασκευή και σκηνοθεσία της Γλύκας Στόιου εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες Δον Κιχώτης, θα κυνηγούν την περιπέτεια και πάλι από 18 Ιανουαρίου 2015 στο θέατρο Αλκμήνη, σε σχολικές αίθουσες, σε πλατείες, σε αίθουσες εκδηλώσεων, σε Ελλάδα, σε εξωτερικό, σε όλο τον κόσμο με σύνθημα «Το Θέατρο Πάει Παντού».

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αγγελική Καρακαξίδου, Γλύκα Στόιου

Δύο ζιζάνια, ένα ταξίδι στην Ισπανία του 16ου αιώνα και μια διαδραστική θεατρική παράσταση που δημιουργεί ένα πυροτέχνημα από εικόνες.

Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν μερικές από τις απίθανες ιστορίες του Αλόνσο Κιχάνο, ενός φτωχού άρχοντα από την επαρχία της Μάντσας που αποφασίζει να γίνει ιππότης επηρεασμένος από τα βιβλία της ιπποσύνης που διαβάζει ολημερίς και ολονυχτίς. Ο Αλόνσο Κιχάνο επιλέγει για τον εαυτό του το όνομα Δον Κιχώτης, παίρνει για υπηρέτη του τον αγαθό Σάντσο Πάντσα και πορεύεται στους δρόμους της δράσης, της δικαιοσύνης και της αλήθειας, αναζητώντας την περιπέτεια και μια Δουλτσινέα που ζει μόνο στη φαντασία του. Περνάει τους ανεμόμυλους για γίγαντες και ορμάει να τους αντιμετωπίσει, προκαλεί σε απέλπιδα μάχη δυο άγρια λιοντάρια, αγωνίζεται σκληρά για να αποκτήσει το χρυσό κράνος του Μαμπρίνου.

Ο Δον Κιχώτης είναι ένας ήρωας που υπερασπίζεται το όνειρο. Η αγάπη για το κοινό καλό, ο σεβασμός στο συνάνθρωπο, το ήθος, το δίκαιο και η αλήθεια είναι λέξεις και έννοιες που συντροφεύουν τον καλοκάγαθο ιππότη και δίνουν στη ρομαντική του φύση μία διαχρονική υπόσταση.

Το παραμύθι του Δον Κιχώτη αφηγούνται δύο ξωτικά, δύο πλάσματα πασπαλισμένα από την αστερόσκονη της παιδικής φαντασίας που παίζουν σχεδόν όλους τους ρόλους του έργου. Οι δύο ηθοποιοί παροτρύνουν τα παιδιά να συμμετέχουν, να γνωρίσουν το θαυμαστό κόσμο της ιπποσύνης, να διασκεδάσουν, να «μπουν στο παιχνίδι» και να βοηθήσουν στην εξέλιξη του έργου σαν άλλοι Δον Κιχώτες.

Η παράσταση ταξίδεψε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από 17/11/2013 μέχρι 5/2/2014 στις αίθουσες εκδηλώσεων των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Α/θμιας Εκπαίδευσης και σε θέατρα όλης της Κρήτης.

Στις 13/2/2014, οι «Δον Κιχώτες» ταξίδεψαν στο Λουξεμβούργο και παρουσίασαν τις ιστορίες του Δον Κιχώτη στο Ευρωπαϊκό Σχολείο και στην Ελληνική Κοινότητα.