Την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014, το An Club υποδέχεται τους Ahab για ένα βαρύ, doom event!

Οι Ahab αποτελούν μία από τις κορυφαίες funeral doom μπάντες. Έχοντας συμπληρώσει αρκετά χρόνια στο χώρο του doom, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα να μιλήσουν για τις ιστορίες του Ahab και του Arthur Gordon Pym. Οι Γερμανοί έχουν στο ενεργητικό τους ήδη τρεις κυκλοφορίες – ορόσημα για το funeral doom, με το τελευταίο τους album “The Giant”, που κυκλοφόρησε το 2012, να εκτοξεύει την μπάντα σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο. Ανυπέρβλητοι στη σκηνή, καθώς καταφέρνουν να μεταδώσουν με τρόπο μοναδικό την ατμόσφαιρα του Nautik Funeral Doom, όπως οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τη μουσική τους, στο κοινό. Θα είναι η headliner μπάντα της βραδιάς και υπόσχονται ένα βαρύ set.

Δεύτερη μπάντα οι Shattered Hope. Μία από τις λίγες ελληνικές doom/death – funeral doom μπάντες, αποτελούν πλέον ένα σεβαστό και αξιόλογο όνομα στη doom σκηνή. Με μία κυκλοφορία στο ενεργητικό τους, κατάφεραν να μοιραστούν τη σκηνή με σημαντικές μπάντες του χώρου σε Ελλάδα και εξωτερικό, και να αποσπάσουν πολύ καλές κριτικές. Τέλη Φεβρουαρίου, αναμένεται με ανυπομονησία το δεύτερό τους album “Waters of Lethe”, ένας δίσκος που θα ταράξει τα νερά στο funeral doom. Η μπάντα θα αφιερώσει ολόκληρο το set της στην πρώτη ζωντανή παρουσίαση του επερχόμενου δεύτερού της album, στην ίσως, πιο αργόσυρτή της εμφάνιση ως τώρα.

Πρώτοι στη σκηνή θα ανέβουν οι Nekkar. Από τις πιο ποιοτικές ανερχόμενες μπάντες, κινούνται σε doom/death μονοπάτια. Με το σαξόφωνο σε πρωταγωνιστικό ρόλο, καταφέρνουν και δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στον ήχο τους. Η μπάντα κυκλοφόρησε το ομότιτλο ντεμπούτο της το 2013, με το Σάκη (Rotting Christ) να εμφανίζεται ως guest σε ένα κομμάτι. Έκτοτε προωθούν το album και αναμένεται να δημιουργήσουν ένα ιδανικό ξεκίνημα για το live.