Για να γιορτάσουν την έξοδο στις αίθουσες της νέας ταινίας Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ (παραγωγή Ηνωμένο Βασίλειο/Ελλάδα), η βραβευμένη εταιρεία παραγωγής MELANCHOLY STAR και οι ACTIVE MEMBER ανακοίνωσαν σήμερα πως η ταινία φαντασίας του Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στην Αθήνα την Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2014, πριν την αρχή της διανομής από την Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2014, στους κινηματογράφους Τριανόν και Όνειρο (Ρέντη).

Η προβολή θα συνοδευτεί από ένα ξεχωριστό live set του B.D. FOXMOOR των ACTIVE MEMBER, ο οποίος θα παρουσιάσει το soundtrack της ταινίας Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ, καθώς και άλλα μαγευτικά κομμάτια από το LA BRUJA MUERTA project.

Σκηνοθετημένη από τον 3D animator και καλλιτέχνη οπτικών εφφέ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΟΥΤΣΟΛΙΩΤΑ (9, Guardians of the Galaxy, 300: Rise of an Empire), η ατμοσφαιρική ταινία ακολουθεί έναν ρομαντικό συγγραφέα από το Λονδίνο πίσω στο εγκαταλελειμμένο πατρικό του σπίτι, σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό της Ελλάδας. Κατατρεγμένος από τους πιστωτές του και περιτριγυρισμένος από φαντάσματα  του παρελθόντος, ο Νίκος πρέπει να ξεδιαλύνει το μυστήριο γύρω από το θάνατο του πατέρα του και να επανακτήσει επαφή με την πραγματικότητα.

Η ανεξάρτητη ταινία, που χρηματοδοτήθηκε μερικώς μέσω Kickstarter και αποτελεί συμπαραγωγή με την ελληνική εταιρεία παραγωγής INKAS, έχει αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια για την αισθητική της και την εμπνευσμένη χρήση πρωτοποριακών για ελληνική ταινία οπτικών εφφέ.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Έφη Παπαθεοδώρου (Στο Παρά Πέντε, Λάρισα Εμπιστευτικό), o Βαγγέλης Μουρίκης (Ο Βασιλιάς, Το Μικρό Ψάρι, Attenberg), η Πετρούλα Χρήστου (Στο Παρά Πέντε), ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος και σε πρώτη εμφάνιση ο Τέο Αλμπάνης.

Στους θεατές της πρεμιέρας θα δοθεί επίσης η δυνατότητα να κερδίσουν συλλεκτικά αναμνηστικά της ταινίας, όπως και αντίτυπα του album «Ο χειμώνας» από το label Ιμάντας, καθώς  θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Τριανόν, στα πλαίσια της βραδιάς.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του ΧΕΙΜΩΝΑ πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του ελληνικού τμήματος του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και από τότε έχει παίξει σε sold out προβολές σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

Η διεθνής πρεμιέρα της ταινίας έγινε στην Αυστραλία, στο Greek Film Festival και η αμερικάνικη πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη, τον Οκτώβρη του 2014.

‘Ο Χειμώνας’ (The Winter) είναι η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους της εταιρείας Melancholy Star, της οποίας ιδρυτικά μέλη είναι ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας και η καλλιτεχνική διευθύντρια Elizabeth E. Schuch.

Με βάση το δημιουργικό τους studio στο Λονδίνο παρέχουν υψηλής ποιότητας οπτικά εφφέ, εξειδικευμένες καλλιτεχνικές υπηρεσίες υψηλής αισθητικής και δραστηριοποιούνται στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών.

Το portfolio τους περιλαμβάνει δουλειές για μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, διαφήμιση και θεατρικές παραγωγές.