Το Εθνικό Θέατρο έχοντας ως προτεραιότητά του την ανάπτυξη ενός δικτύου συνεργασιών και τη σύμπραξη με σημαντικούς διεθνείς θεατρικούς οργανισμούς, πραγματοποιεί το φετινό καλοκαίρι μια νέα συμπαραγωγή με το Κρατικό Θέατρο της Σερβίας παρουσιάζοντας τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Nikita Milivojevic.

Πρωταγωνιστές στην συγκεκριμένη παραγωγή, είναι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, που ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο και ο Μάνος Βακούσης που υποδύεται τον Βλεψίδημο.

Οι δύο ηθοποιοί μιλούν στον φακό του culturenow στα πλαίσια της συγκεκριμένης συνεργασίας τους. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος από πλευράς του σημειώνει πως “Ο πλούτος είναι το άπιαστο όνειρο για όλους. Πιστεύουν ότι είναι το μοναδικό που θα μας κάνει ευτυχισμένους. Όλα είναι ένας φαύλος κύκλος. Πριν από 2.500 χρόνια τυραννούν τον κόσμο, τα ίδια πράγματα με σήμερα. Συνεργάζομαι πρώτη φορά με τον Νικήτα Μιλιβόγιεβιτς και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Έρχεται με μια ματιά βαλκανική, με ένα κρίσιμο ερώτημα εάν ο Πλούτος είναι πραγματικά τυφλός και αν πραγματικά δεν ξέρει πού μοιράζεται.”

Ο Μάνος Βακούσης τονίζει πως “Είμαι και εγώ τυχερός που βρίσκομαι σε μια παράσταση που αναδεικνύει την σύγχρονη ματιά του Μιλιβόγιεβιτς. Νιώθω ότι θα διασκεδάσουμε, μιας και πάνω από όλα ο Αριστοφάνης είναι ψυχαγωγικός, με πολλά μηνύματα, που όποιος θέλει τα καταλαβαίνει.”


Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Νικίτα Μιλιβόγεβιτς
Σκηνικά: Κέννυ ΜακΛέλλαν
Κοστούμια: Marina Medenica
Συνθέτης: Άγγελος Τριανταφύλλου
Φωτιστής: Αλέκος Αναστασίου
Χορογράφος: Αμάλια Μπένετ

Ερμηνεύουν: Γιώργος Γάλλος (Χρεμύλος), Στέλιος Ιακωβίδης (Καρίων), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Πλούτος), Μάνος Βακούσης (Βλεψίδημος), Γαλήνη Χατζηπασχάλη (Πενία), Γιάννης Κότσιφας (Ασκληπιός/Χορός), Κώστας Κορωναίος (Γυναίκα Χρεμύλου / Δίκαιος / Χορός), Μιχάλης Τιτόπουλος (Συκοφάντης / Ερμής / Χορός), Μαρία Διακοπαναγιώτου (Γυναίκα / Χορός), και χορός μουσικών από την Ορχήστρα του Εθνικού Θεάτρου του Βελιγραδίου.


Info:

Τοποθεσία: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου – 13 και 14 Ιουλίου, Ελευσίνα – 2/9, Θεσσαλονίκη – 6/9 και Ωδείο Ηρώδου Αττικού – 10/9. Από 19 έως 29/9 η παράσταση θα βρίσκεται στο Βελιγράδι.

Τιμές εισιτηρίων: Από 10 ευρώ στην περιοδεία | Εισιτήρια για την Επίδαυρο: Άνω διάζωμα (κανονικό): 8 ευρώ | Ζώνη VIP – Κάτω Διάζωμα: Κερκίδα (κανονικό) 45 ευρώ | Ζώνη Α – Κάτω Διάζωμα: Κερκίδα (κανονικό) 40 ευρώ | Ζώνη Β – Κάτω Διάζωμα: Κερκίδα (κανονικό): 20 ευρώ

Προπώληση: viva.gr

Πληροφορίες: www.n-t.gr


Photo and Video Credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:

Πλούτος, σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Φεστιβάλ Επιδαύρου 2018: Οι παραστάσεις που θα δούμε το καλοκαίρι στην Επίδαυρο