Ο Τζουλιάνο Καγκλής σε δεκαπέντε καινούρια έργα εξερευνά τις δυνατότητες και επιδράσεις του Μπλε. Ο ζωγράφος υπονομεύει την αφήγηση επιχειρώντας να ανακαλύψει αυτό που κρύβεται πίσω από την εικόνα. Χειραγωγεί το σχήμα, και παίζοντας με τη διαφάνεια και τη χροιά των ψυχρών τόνων προκαλεί το τυχαίο ζωγραφικό γεγονός, βυθίζοντας μας στον ιδιότυπο μυστικό κόσμο του.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Τζουλιάνο Καγκλής: «Δουλεύοντας τα έργα δεν είχα σκοπό να κάνω μία έκθεση, απλώς δούλευα ετερόκλητα θέματα που με ενδιέφεραν. Ούτε είχα σκεφτεί κάποιο θέμα συγκεκριμένο. Προς το τέλος, όταν άρχισα να βλέπω ότι υπάρχει μία ενότητα, ξεχώρισα, από 25, γύρω στα 15 έργα, τα οποία είχαν μία κρυφή ενότητα, ας το πούμε, ένιωσα ότι συνδέονται κάπως. […] Τα 15 έργα της έκθεσης έχουν τις σκηνές από διαφορετικές στιγμές […] να είναι σκηνές από μία ιστορία. […] Είναι νύξεις, αναμνήσεις, φαντασιώσεις ή εμπειρίες που κάποια στιγμή έζησα και θέλω να τις δείξω μέσα από τη ζωγραφική μου.»


Info
Τοποθεσία: Γκαλερί Έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου, Βαλαωρίτου 9α, Αθήνα

Ώρες λειτουργίας: Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 12.00-20.00, Τετάρτη: 12.00-18.00, Σάββατο: 12.00–15.00 | Από: 04/11/2021 Έως: 04/12/2021

Πληροφορίες: www.ekfrasi-art.gr


Video and photo credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:

Τζουλιάνο Καγκλής – Βαθύ μπλε: Έκθεση στην Γκαλερί «Έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου»