Το Θέατρο Άνεσις για την σεζόν 2017-2018 παρουσιάζει το πασίγνωστο αριστούργημα του Σαίξπηρ, “Άμλετ”, σε σκηνοθεσία Λεβάν Τσουλάτζε.

Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Ιωάννα Παππά, που πρωταγωνιστούν στο συγκεκριμένο ανέβασμα, υποδυόμενοι τον Άμλετ και την Οφηλία αντίστοιχα, μιλούν στον φακό του CultureNow.gr για την παραγωγή και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Ο Τάσος Ιορδανίδης ως προς την τρίτη κατά σειρά συνεργασία του με τον Τσουλάτζε, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “η σκηνοθεσία του Λεβάν εστιάζει στο πώς μπορεί να δομείται αποτελεσματικά μία παράσταση. Σε μια περίοδο γενικότερης αποδόμησης, ο συγκεκριμένος είναι ένας σκηνοθέτης που ξέρει πάρα πολύ καλά να δομεί και νομίζω ότι αυτό θα έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην παράσταση.”

Η Ιωάννα Παππά, που ερμηνεύει την Οφηλία, συμπληρώνει ως προς την δική τους προσέγγιση πως “είναι ιδιαιτέρως ανθρώπινη και ταυτόχρονα σύγχρονη. Προσπαθούμε όλα τα στοιχεία του έργου και τα κωμικά και τα δραματικά, να βγουν στο μέγεθος που τους αναλογεί.”

Η υπόθεση

Ο Βασιλιάς της Δανίας πεθαίνει απροσδόκητα και στη θέση του αναλαμβάνει χρέη Βασιλέα ο αδερφός του Κλαύδιος αφού πρώτα παντρευτεί τη χήρα Βασίλισσα, Γερτρούδη. Ο νεαρός Πρίγκιπας Άμλετ, δυσαρεστημένος από το θάνατο του πατέρα του αλλά και τον εσπευσμένο γάμο της μητέρας του με το θείο του, «βλέπει» το φάντασμα του νεκρού Βασιλιά και αποζητά δικαίωση για το νεκρό.

Ο Άμλετ πραγματεύεται με λυρισμό και δραματικότητα διαχρονικά ζητήματα σχετικά με την πολιτική, την εξουσία, την ηθική και την απόσταση ανάμεσα στην ανθρώπινη διάνοια και την πραγμάτωση της. Θίγει ταυτόχρονα μια ερωτική και μια οικογενειακή τραγωδία, αναφέρεται στη φιλοσοφία, τη μεταφυσική, την ψυχολογία και φτάνει να σχολιάσει ακόμη και την ίδια τη θεατρική τέχνη.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Φωτισμοί – Μουσική επιμέλεια: Λεβάν Τσουλάτζε

Ελεύθερη απόδοση – δραματουργική επεξεργασία: Δημοσθένης Παπαδόπουλος

Σκηνικά: Σταύρος Λίτινας

Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφιδάς

Πρωταγωνιστούν: Τάσος Ιορδανίδης, Άρης Λεμπεσόπουλος, Πέμυ Ζούνη, Ιωάννα Παππά, Νικόλας Παπαγιάννης, Νίκος Πουρσανίδης, Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Διακοσάββας, Θοδωρής Κανδηλιώτης και ο Θοδωρής Κατσαφάδος.


Θέατρο Άνεσις | από 5 Οκτωβρίου 2017

Περισσότερες πληροφορίες: www.theatroanesis.gr


Φωτογραφία: ©Κυριάκος Μακαρονίδης / Culturenow.gr


Διαβάστε επίσης: 

Άμλετ, από τον Λεβάν Τσουλάτζε τον Οκτώβριο στο Θέατρο Άνεσις