Ο Σαίξπηρ θα καθόταν στη πρώτη σειρά του θεάτρου Badminton και θα έτριβε με ικανοποίηση το μουσάκι του αν ήταν παρόν στις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου Πράγας από τις 26 με 30 Νοεμβρίου. Το αριστούργημά του ζωντανεύει και νεκρούς…

Ο Ρωμαίος θα πεθάνει, το ίδιο και η Ιουλιέτα. Με δηλητήριο. Ποιος πηγαίνει να δει μια παράσταση γνωρίζοντας το τέλος, αλλά και την αρχή και τη μέση και και και… Το Σαιξπηρικό αριστούργημα γοητεύει ακόμα κι αν έχεις δει την νιοστή παραλλαγή του σε εκατοντάδες κινηματογραφικές εκδοχές.

Αυτή τη φορά οι ερωτευμένοι έφηβοι χορεύουν αέρινα, γιορτάζουν τη ζωή, την αγάπη τους και τον ηθελημένο θάνατο τους με πλαστικές κινήσεις όπως τις χορογράφησε ο διάσημος χορογράφος Youri Vamos.

Ενταγμένος στο δυναμικό του πιο αξιοπρεπούς Εθνικού Θεάτρου, αυτό της Πράγας, ο αεικίνητος συντελεστής της παράστασης επισκέπτεται στη χώρα μας μαζί με τον υπόλοιπο θίασο για μια χούφτα εμφανίσεις στο θέατρο Badminton.

Από τις 26 έως τις 30 Νοεμβρίου, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα έρχονται για να επισκιάσουν τα όποια γκρίζα σύννεφα της προσωπικής ή παγκόσμιας κρίσης μας με μια παράσταση που μας μεταφέρει όχι στην Ιταλική Αναγέννηση, αλλά στη δεκαετία του ‘ 30 την εποχή δηλαδή που ο Sergei Prokofiev συνέθεσε με καινοτόμο διάθεση το έργο.

Δυνατή χορευτική κίνηση, δυνατά συναισθήματα, υποκριτικές ικανότητες είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους πρωταγωνιστές της παράστασης.