Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Renzo Piano Building Workshop δείχνουν τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό του μουσείου που θα είναι αφιερωμένο στην έβδομη τέχνη και το οποίο θα εγκαινιαστεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το μουσείο είναι το ανακαινισμένο Saban Building συν η Σφαίρα· είναι ιδιοκτησία της Motion Pictures Academy, του οργανισμού πίσω από την ετήσια τελετή απονομής των Όσκαρ. Περιλαμβάνει εκθεσιακό χώρο με εμβαδόν 4.600 τετραγωνικά μέτρα, δύο κινηματογραφικές αίθουσες, ένα κατάστημα, ένα εστιατόριο και ένα εκπαιδευτικό στούντιο το οποίο θα φέρει το όνομα της Shirley Temple.

Ο Ρέντσο Πιάνο έχει σχεδιάσει κτίρια σε όλο τον κόσμο: το Menil Collection στο Χιούστον, το Σταθμό του Διεθνούς Αεροδρομίου Kansai στην Οσάκα, το Ίδρυμα Beyeler στην Ελβετία, το Πολιτιστικό Κέντρο Jean-Marie Tjibaou στη Νέα Καληδονία, την Πλατεία Potsdamer στο Βερολίνο, το Αμφιθέατρο Parco Della Musica στη Ρώμη, τη Βιβλιοθήκη Morgan στη Νέα Υόρκη, το Μουσείο Φυσικής και Επιστήμης (newMetropolis) στο Άμστερνταμ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, αλλά  και πολλά άλλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Al Seib / Los Angeles Times