Μία απολαυστική μουσική παράσταση με κούκλες και αφηγητές για όλη την οικογένεια, παρουσιάζει τις  Κυριακές  το

Kουκλοθέατρο Αλεξίας Αλεξίου δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς, και γιατί όχι και σε μεγάλους, να χαρούν την ιστορία του θαρραλέου Πέτρου, αλλά και να γνωρίσουν τα όργανα της ορχήστρας και τον ήχο τους.

Ο κάθε ήρωας του παραμυθιού είναι και ένα όργανο ή μία ομάδα οργάνων. Στο μουσικό παραμύθι του Προκόφιεφ το φλάουτο κάνει το πουλί, το όμποε την πάπια, τα έγχορδα εκπροσωπούν το γενναίο Πέτρο, τα κόρνα της ορχήστρας με το βαρύ ήχο τους είναι ο λύκος,, το παιχνιδιάρικο κλαρινέτο γίνεται η γάτα του Πέτρου, και το φαγκότο ο αυστηρός παππούς του. Ενώ η εμφάνιση των κυνηγών συνοδεύεται από τους θριαμβευτικούς ήχους των τυμπάνων.

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε το 1999 στο νέο τότε θεατράκι της οδού Τριπόδων, στην Πλάκα και σημείωσε τεράστια επιτυχία. Η πρωτότυπη και ευφάνταστη σκηνοθεσία της, η υπέροχη κλασική μουσική, οι ερμηνείες και η συμμετοχή των παιδιών με τις κούκλες πάνω στη σκηνή, την χάραξαν ανεξίτηλα στις καρδιές μικρών και μεγάλων θεατών.

Δέκα χρόνια μετά φτιάχτηκαν όλα από την αρχή! Οι  κούκλες φόρεσαν τα «καλά» τους, η σκηνή ανακαινίστηκε όπως κάθε χρόνο για να υποδεχθεί πανέτοιμη τους «πρωταγωνιστές» της, η αυλαία πλημμύρισε με μουσική και νότες, και οι «Φιγούρες & Κούκλες» με συγκίνηση και χαρά περιμένουν τους μικρούς επισκέπτες τους για να γιορτάσουνε μαζί παρακολουθώντας αλλά και παίζοντας όπως παλιά, το αγαπημένο σε όλους μας μουσικό παραμύθι του Sergei Prokofiev.

 Στο  τέλος του έργου τα παιδιά με τη βοήθεια των συντελεστών ζωγραφίζουν τους ήρωες του έργου και  κάθε ένα αναλαμβάνει ένα ρόλο, δραματοποιώντας την θριαμβευτική πομπή προς τον ζωολογικό κήπο και κλείνοντας πανηγυρικά την παράσταση!

Διασκευή : Αλεξία Αλεξίου
Σκηνοθεσία: Αλεξία Αλεξίου, Aglika Ivantzeva
Mουσική: Sergei Prokofiev
Εμψυχώνουν: Αλεξία Αλεξίου , Ηρώ Μητρούτσικου
Παραγωγή: «ΦΙΓΟΥΡΕΣ & ΚΟΥΚΛΕΣ»

H παράσταση «Ο Πέτρος & o Λύκος» θα παρουσιάζεται από την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στο θέατρο Φιγούρες και Κούκλες στην Πλάκα.

Για παιδιά από 3 ετών και άνω