Ο Pere Faura ο σημαντικότερος ίσως Καταλανός χορογράφος της γενιάς του, έρχεται στην Ελλάδα και παρουσιάζει στο Βυρσοδεψείο στις 19 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 20:30 τα έργα του “Striptease” και “On Fire.” Γνωστός στο Ελληνικό κοινό από το 2008, όταν προσκλήθηκε στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με το έργο “StripteaSeS”, ο Pere Faura θα παρουσιάσει στο Βυρσοδεψείο τα δύο γνωστότερα έργα του. Μετά τις παραστάσεις θα ακολουθήσει συζήτηση του χορογράφου με το κοινό.

Αυτή τη φορά, το Βυρσοδεψείο συναντά το Antic Teatre της Ισπανίας σε ένα project ανταλλαγής και διεύρυνσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Τα δύο μέλη του Ευρωπαϊκο&#9 73; Δικτύου Trans Europe Halles, -το Antic Teatre (Βαρκελώνη, Ισπανία) και το Βυρσοδεψείο (Αθήνα, Ελλάδα)- συμπράττουν σε ένα πρόγραμμα πολιτιστικής ανταλλαγής και συνεργασίας εκτός συνόρων, στα πλαίσια του προτζέκτ cav_a, Kαταλανοί καλλιτέχνες επισκέπτονται Έλληνες καλλιτέχνες και αντίστροφα.

Το πρόγραμμα αυτό αποτελείται από performances του Καταλανού καλλιτέχνη PERE FAURA στο Βυρσοδεψείο οι οποίες θα συνοδεύονται από άλλες δραστηριότητες και παραστάσεις Ελλήνων καλλιτεχνών στο Antic Teatre της Βαρκελώνης τον Φεβρουάριο του 2015.

Striptease

Το Στριπτίζ είναι ένα στριπτίζ στο θέατρο και την ματιά του. Πρόκειται για ένα στριπτίζ, μια περφορμανς και μια διάλεξη, που με χιούμορ και ειρωνεία συγκρίνει το παραστατικό γεγονός με την τέχνη του στριπτίζ.

On Fire

Με αφετηρία το striptease, το έργο αφορά την πορνογραφική φαντασίωση ως χορογραφική πράξη. Ακολουθώντας διαφορετικές στρατηγικές, όπως τον σταθερό επαναπροσδιορισμό των ρόλων ή την απόλυτη αφαίρεση, ο χορευτής κατ’ εξαίρεση ερμηνεύει μόνος του και τους δύο ρόλους του έργου.

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου στις 19.30: Ο Pere Faura συναντά Έλληνες καλλιτέχνες.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις 20.30: Performances “Striptease” (40min) + “On Fire” (15min), ακολουθεί συζήτηση με το κοινό.