Στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο παρουσιάζεται η έκθεση «Broken History – Σπασμένη Ιστορία» του ζωγράφου Παύλου Σάμιου.

Ο σημαντικός καλλιτέχνης μιλώντας στην κάμερα του Culturenow εξηγεί για την συγκεκριμένη έκθεση: “Η «Σπασμένη ιστορία» είναι μια μεγάλη έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, που οργάνωσα και δούλεψα για τέσσερα χρόνια. Πρόκειται για ιδέα που τριγυρνούσε στο μυαλό μου αρκετό καιρό. Παίρνοντας μεγάλα αρχαιοελληνικά γλυπτά που βρίσκονται σε μουσεία της Ελλάδος και του εξωτερικού, αποφάσισα να τα «σπάσω», με αφορμή έναν στίχο του Σεφέρη.

Έκανα τρεις διαφορετικές ενότητες της «Σπασμένης ιστορίας». Πήρα τα σπουδαία αγάλματα και δημιούργησα ένα συμβολικό «σπάσιμο». Παράλληλα, δούλεψα αρκετά με τα σπρέι, μιας και βλέπουμε πώς έχει καταντήσει η Αθήνα με τα γκράφιτι πάνω σε σημαντικά κτίρια και τοποθέτησα κάποια από αυτά τα στοιχεία πάνω σε κούτες σκουπιδιών, τα ένωσα και προσπάθησα να αποτυπώσω τη δυσκολία και την ασχήμια της εποχής, σε αντίθεση με αυτό που πραγματικά είναι η Ελλάδα.”


Info

Τοποθεσία: Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα

Ημέρες/Ώρες: Τρίτη-Κυριακή: 09:00-16:00

Πληροφορίες: 213 213 9517 | www.byzantinemuseum.gr


Photo & Video Credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:

Σπασμένη Ιστορία: Έκθεση του Παύλου Σάμιου στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο