«Για σκέψου: η καρδιά σου σχηματίστηκε από δυο κύτταρα που προέρχονται από τους γονείς σου, που κι αυτοί προήλθαν από δυο κύτταρα των γονιών τους και κάπως έτσι προκύπτει μια συνέχεια σχεδόν τριών δισεκατομμυρίων χρόνων. Το πρώτο βακτήριο κι εγώ έχουμε τον ίδιο πατέρα». – Οlivier de Sagazan

Στην παράσταση «Hybridation» ένας άνδρας και μια γυναίκα σμιλεύουν ξανά σώμα και πρόσωπο δημιουργώντας ένα υβρίδιο που ταλαντεύεται ανάμεσα στον δημιουργό και στο δημιούργημα, ανάμεσα στο ανδρείκελο και στον χειριστή. Ρευστοποιούν εικαστικά τα όρια της ταυτότητας δημιουργώντας ένα ζωντανό έργο τέχνης εν εξελίξει που διαπραγματεύεται ζητήματα προσέγγισης της ετερότητας όπως αυτή διαμορφώνεται σε συνάρτηση με την ύπαρξη του «Άλλου».

Κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο Olivier de Sagazan θα πραγματοποιήσει διήμερο ερευνητικό σεμινάριο πάνω στην πρακτική του, στη Σιθωνία στο πλαίσιο της διακαλλιτεχνικής πλατφόρμας Movement Research Project.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Olivier De Sagazan
Ερμηνεία: Olivier De Sagazan – Stephanie Sant
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Gaelle de Sagazan
Οργάνωση και Εκτέλεση Παραγωγής: MORE 64 Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Πολιτισμού & Τέχνης
Υπεύθυνοι Παραγωγής: Mαρία Λάππα – Γιώργος Σταυριανάκης
Επιμέλεια Οπτικής Επικοινωνίας: That long black cloud
Επιμέλεια Φωτισμού: Νίκος Κεχαγιάς
Καλλιτεχνική Εκπροσώπηση: Μαρία Λάππα
Poster Photos by Sølve Sundsbø

Διάρκεια: 50’

Olivier de Sagazan

Ο Olivier de Sagazan γεννήθηκε το 1959 στο Κονγκό και μεγάλωσε στη Γαλλία. Σπούδασε βιολογία, αλλά εδώ και δύο δεκαετίες έχει αφιερωθεί στην τέχνη. Στο έργο του ο Sagazan διερευνά το σώμα του, καθώς και τις δομές που καθορίζουν το άτομο, όπως οι επιταγές της κοινωνίας, του πολιτισμού και της ιστορίας. Η δημιουργική διαδικασία του καλλιτέχνη συνίσταται στην τοποθέτηση και διαδοχική αφαίρεση στρωμάτων πηλού έως ότου αποκαλυφθεί ένα άγριο, αρχέγονο και απελευθερωμένο άτομο.

Στη σειρά των έργων Transfiguration & Ηybridation ο Olivier de Sagazan διερευνά την ουμανιστική και αδάμαστη ουσία της ανθρώπινης φύσης, την υπέρβαση ανάμεσα στο ανθρώπινο και μη ανθρώπινο, την κατάλυση τον ορίων της ταυτότητας.

Η δουλειά του ανά τα χρόνια έχει παρουσιαστεί υπό την αιγίδα σπουδαίων φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης, χορού και θέατρου παγκοσμίως. Εμφανίζεται επίσης στην κινηματογραφική ταινία Samsara του Ron Fricke, την τηλεοπτική σειρά Channel Zero του Nick Antosca, καθώς και σε επιλεγμένα Fashion Films με τους Nick Knight και Gareth Pugh.

Στην Ελλάδα τον έχουμε απολαύσει σε τρεις sold out εμφανίσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ Δάσους του ΚΘΒΕ στην Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και στο Σύγχρονο Θέατρο στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης:

4ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού: Πλούσιο και πολυσυλλεκτικό το φετινό πρόγραμμα