Στο φετινό Φεστιβάλ Καλοκαιριού περιλαμβάνονται δύο συναυλίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η πρώτη στις 9/6 με συμφωνικό ροκ με τον Γιώργο Γάκη και τους Troublemakers και η δεύτερη στις 7/7 αφιερωμένη στα 50 χρόνια μουσικής διαδρομής του Γιώργου Χατζηνάσιου με τον ίδιο και μια πλειάδα καλλιτεχνών να τον πλαισιώνουν. «Η συναυλία αυτή είναι μέσα από την καρδιά μου, την περίμενα πάρα πολλά χρόνια», δήλωσε συγκινημένος ο συνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος ο οποίος κάλεσε το κοινό να συμμετέχει στη συναυλία. «Φέτος με τους Troublemakers κλείνω 30 χρόνια παρουσίας και το ταξίδι ήταν μαγικό, πολλά όνειρά μας έγιναν πραγματικότητα και είναι ο καλύτερος τρόπος να το γιορτάσουμε εδώ, με τους φίλους μας στη Θεσσαλονίκη και την εκπληκτική Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του αγαπημένου μου φίλου Χάρη Ηλιάδη», δήλωσε ο Γιώργος Γάκης.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ επιστρέφει το Thessaloniki Buskers Festival στη Νέα Παραλία, με μαριονέτες, θέατρο σκιών, σύγχρονο τσίρκο, παντομίμα, stand up comedy, ταχυδακτυλουργικές επιδείξεις και επιδείξεις δεξιοτεχνίας με καλλιτέχνες δρόμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό που καλεί τους θεατές σε μια μοναδική πολυσυλλεκτική εμπειρία.

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2023 εντάσσονται φέτος το ΑΝΤΑΡΑ festival με τοπικά καλλιτεχνικά σχήματα της Βόρειας Ελλάδας, το Thessaloniki Pride, το Women in Comedy Festival GR καθώς και το #PRESS_taratsa σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜΘ.

Το Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2023 ξεκινά στις 9 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 4 Σεπτεμβρίου.

«Το μήνυμα του φεστιβάλ είναι “Ζήσε το καλοκαίρι στην καρδιά της πόλης”. Tις ζεστές βραδιές του καλοκαιριού θα υπάρχουν performances, μουσική, χορός και θεατρικές παραστάσεις», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά την παρουσίαση του προγράμματος. «Σήμερα φτάνουμε στην τέταρτη διοργάνωση αυτού του νέου πολιτιστικού θεσμού για την πόλη, που αποτελεί έναν πόλο έλξης όχι μόνο για τους πολίτες αλλά και για τους πολλούς επισκέπτες της Θεσσαλονίκης», τόνισε. Σχετικά με το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης ο κ. Ζέρβας σημείωσε: «Το φεστιβάλ φιλοξενεί καλλιτέχνες από όλη τη χώρα, αναδεικνύει νέα καλλιτεχνικά σχήματα, νέους δημιουργούς, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που συνδυάζει το κλασικό και το σύγχρονο, τη νοσταλγία και τη δυναμική, την ενέργεια των νεανικών σχημάτων. Είναι ένα φεστιβάλ που εξελίσσεται, εμπλουτίζεται και προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης παραστάσεις ποιότητας και αισθητικής. Χαίρομαι που και φέτος το Φεστιβάλ Καλοκαιριού θα ανοίξει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης που τον τελευταίο καιρό μας χαρίζει εκπληκτικές παραστάσεις».

Δείτε το πρόγραμμα Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2023 εδώ.