Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Νίκου Βατόπουλου, με τίτλο «Μικροί δρόμοι της Αθήνας». Το μικρό αυτό βιβλίο επιθυμεί να τιμήσει την ελάσσονα Αθήνα, με τον τρόπο όσων βίωσαν τη χάρη της αθηναϊκής συνοικίας. Τα κείμενα θέλουν να τιμήσουν την απλότητα και την εντιμότητα, τα βασικά δηλαδή υλικά με τα οποία φτιάχτηκαν οι γειτονιές της Αθήνας.

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος μιλώντας στον φακό του CultureNow τονίζει σχετικά με τη δημιουργία του: «Οι «Μικροί δρόμοι» είναι το δεύτερο βιβλίο σε μια σειρά αστικών περιπλανήσεων που ξεκίνησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο πέρυσι με άξονα την Αθήνα. Ο Νώντας Παπαγεωργίου είχε την ιδέα να εστιάσουμε περισσότερο στο σώμα της πόλης. Έτσι πήγα ακόμα πιο βαθιά, εστιασμένος στο να αναδείξω την αθηναϊκή συνοικία. Είναι μια πρότασή μου για την καλύτερη κατανόηση της Αθήνας. Η υποχρεωτική καταβύθιση στην κυτταρική πόλη, που είναι οι ιστορικές συνοικίες της.»

Νίκος Βατόπουλος

Ο Νίκος Βατόπουλος γεννήθηκε το 1960. Από το 1988 εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Η Καθημερινή, στο πολιτιστικό ρεπορτάζ. Έχει ειδικευθεί σε θέματα αθηναϊκά και αστικού πολιτισμού. Το 2001 κυκλοφόρησε το βιβλίο του Το πρόσωπο της Αθήνας. Το 2011 ίδρυσε τη διαδικτυακή ομάδα πολιτών «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα» που αριθμεί πάνω από 23.000 μέλη. Το 2014 έκανε την πρώτη ατομική του έκθεση φωτογραφιών με θέμα Η Αθήνα ενός αθηναιογράφου (αίθουσα τέχνης ena) και παρουσίασε ως προσωπικό πρότζεκτ την έκθεση Η Αθήνα της δεκαετίας του 1960 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.


Πληροφορίες έκδοσης: Εκδόσεις Μεταίχμιο, Σελίδες: 232, Τιμή: 17,70€, ISBN: 978-618-03-2081-7


Photo & Video Credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:

Μικροί δρόμοι της Αθήνας – Νίκος Βατόπουλος