Οι ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ στοχεύοντας να συμβάλουν στην ανάδειξη νεοελληνικών έργων και παράλληλα να φέρουν κοντά συγγραφείς και

κοινό ανοίγουν τον κύκλο Αναγνώσεων Νεοελληνικών Έργων κάνοντας έναρξη με το έργο του Νίκου Περέλη «Φελάχα Γιουλαλάμ» την Κυριακή των Βαϊων (8 Απριλίου, στις 18.00).

Στόχος είναι το κοινό να γνωρίσει το έργο και το δημιουργό του και να ταξιδέψει μέσα από τη γραφή και τη ζωντάνια της ανάγνωσης. Η ανάγνωση των έργων από τους ίδιους τους συγγραφείς, συμβάλει σε μια βαθύτερη κατανόηση της ουσίας και του νοήματος τους και επιπλέον φέρνει τις δύο πλευρές (συγγραφέας-κοινό) σε άμεση και κατά συνέπειαν σε καλύτερη επικοινωνία.

Λίγα λόγια για το έργο

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΦΕΛΑΧΑΣ

Το παλιό τραγούδι «η Φελάχα Γιουλαλάμ» γίνεται, στο έργο αυτό, σύμβολο μιας εποχής, που δημιούργησε και οικοδόμησε τις συνθήκες που μας οδήγησαν στον οδοστρωτήρα της ισοπέδωσης, της διαστρεβλωμένης καθημερινότητας, στην απομόνωση και στο εξοργιστικό συνονθύλευμα ατομικισμού, τεχνοκρατίας, καταναλωτισμού και διαφθοράς.

Στο δρόμο προς την πλαστή ευημερία, εγκλωβιστήκαμε όλοι και μόλις τώρα ανακαλύψαμε ότι στη πορεία αυτή, χάσαμε τη ψυχή μας, τον πολιτισμό μας, τις παραδόσεις μας.

Γιατί αφήσαμε να διαχειριστούν αυτή την πορεία άνθρωποι διαβρωμένοι, σαν αυτούς που παρουσιάζει το «Σύνδρομο της Φελάχας».