Ο Νίκος Μεργιαλής, ιδρυτής των Μουσικών Ιχνηλατών και τραγουδιστής του συγκροτήματος ανταμώνει με το Φώτη Τάμπα στο Σταυρό του Νότου Club, την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013.

Με τους Μουσικούς Ιχνηλάτες μέσα σε μία δεκαετία ο Νίκος Μεργιαλής έχει δηλώσει δυναμικά την μουσική παρουσία του με πολλές live παραστάσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, όπως Αθήνα, Θεσ/νίκη, Γιάννενα, Τρίκαλα, Σκύρο, Σκιάθο, Καρδίτσα, Λαμία, Άμφισσα, Χαλκίδα κ.α.

Υπογράφει τους στίχους και τη μουσική στους δύο δίσκους των Μουσικών Ιχνηλατών «Είμαι ό,τι δεν είμαι» και «Άρχισε να φυσά», εισάγοντας έναν ιδιαίτερο ήχο στο μουσικό στερέωμα και ορίζοντας ένα ξεχωριστό μουσικό στίγμα.

Στη μουσική διαδρομή των Μουσικών Ιχνηλατών σταθμό αποτέλεσε η κοινή συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου το χειμώνα του 2009, ενώ επίσης συμμετείχαν στις συναυλίες των Διονύση Τσακνή, Βασίλη Παπακων/νου & Σωκράτη Μάλαμα. Ξεχωριστές μουσικές συναντήσεις αποτελούν και οι πρόσφατες επί σκηνής συνεργασίες σε Βόλο, Λάρισα και Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Μήτση και τον Ευγένιο Δερμιτάσογλου, με τους οποίους μοιράζονται κοινές ανησυχίες και όρεξη για τη μουσική κι έτσι ανέπτυξαν γρήγορα ένα έντονο δέσιμο.

Ο Φώτης Τάμπας, ένας νέος δημιουργός από τη Μαγνησία είναι γνωστός από τις κατά καιρούς συμμετοχές του σε αρκετά συγκροτήματα ως τραγουδιστής και μουσικός, κάνοντας συναυλίες σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας.

Έχει εμφανιστεί για δύο συνεχόμενες σαιζόν στην μεγαλύτερη μουσική σκηνή του Βόλου, το Vox Music Stage, παίζοντας μεταξύ άλλων ως opening act σε συναυλίες του Θανάση Παπακωνσταντίνου των ΜΠΛΕ,της Ελένης Τσαλιγοπούλου και της Βασιλικής Καρακώστα.

Πριν από ένα περίπου χρόνο κυκλοφόρησε σε ανεξάρτητη παραγωγή η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Κρυφή ευχή». Το cd περιλαμβάνει επτά κομμάτια σε στίχους και μουσική του Φώτη Τάμπα σε έντεχνο ροκ ύφος με έντονο το ηλεκτρικό στοιχείο.

Τώρα, ο Φώτης Τάμπας επιστρέφει με ένα καινούριο τραγούδι με τίτλο “Έχουμε Ακόμα Δρόμο” σε μουσική και στίχους του Στέλιου Κάτσαρη και όλα δείχνουν πως έχει να μας δώσει πολλά σημαντικά ακόμα…