Ο γνωστός συνθέτης Νίκος Ξυδάκης, θα παρουσιάσει μαζί με τον ποιητή Μιχάλη Γκανά το ανέκδοτο μουσικό τους έργο με τίτλο “Γυάλινα Γιάννενα”, στον Παλιό Νερόμυλο που βρίσκεται στους Μύλους Κυπαρισσίας Μεσσηνίας, το Σάββατο 20 Ιουλίου 2013.

Τα «Γυάλινα Γιάννενα» είναι το νέο ανέκδοτο ακόμη μουσικό έργο του Ν.Ξυδάκη με μελοποιημένα ποιήματα του Μιχ.Γκανά από το ομώνυμο βιβλίο μέχρι την «Άψινθο» που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Οι δύο φίλοι και συνεργάτες, εδώ και χρόνια,  μοιράζονται συχνά σκέψεις και συναισθήματα, ήχους και στίχους – δικούς τους και άλλων – εικόνες και αρώματα ενός ορεσίβιου χώρου και της χωμάτινης χώρας του Νείλου, συνθέτοντας μια άλλη πατρίδα στην καρδιά της Ελλάδας. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς  θα ακουστούν τραγούδια του Ξυδάκη, πάνω σε ποίηση Ελλήνων ποιητών από την Σαπφώ και τον Βιζυηνό μέχρι τον Γκόνη και τον Καψάλη.

Ο Παλιός Νερόμυλος που βρίσκεται στους Μύλους Κυπαρισσίας, 1,5 χιλιόμετρο μόλις από την Ε.Ο. Κυπαρισσίας- Πύργου,  αναστηλώθηκε πρόσφατα και  λειτουργεί πάλι αλέθοντας σιτάρι με τον παραδοσιακό τρόπο, προσφέροντας ταυτόχρονα μοναδικές γεύσεις, αρώματα και προϊόντα της Τριφυλίας.