Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά αναλαμβάνει επισήμως από τη Δευτέρα ο σκηνοθέτης Νίκος Διαμαντής που διαδέχεται στο τιμόνι του θεάτρου τον Τάκη Τζαμαργιά.

Η θητεία του τελευταίου είχε ολοκληρωθεί στις 31 του περασμένου Αυγούστου, αλλά παρέμενε αμισθί μέχρι την εκ νέου προκήρυξη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή.

Ιδρυτής του θεάτρου Σημείου με σπουδές στην Επιθεώρηση Δραματικής Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Διαμαντής έχει σκηνοθετήσει σύγχρονους συγγραφείς, όπως Σάμουελ Μπέκετ (Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ, Λίκνισμα, Σκιρτήματα, Τότες που), Χάρολντ Πίντερ (Προδοσία, Βουνίσια γλώσσα, Σιωπή και Τοπίο), Χάινερ Μύλλερ (Μηχανή Άμλετ, Περιγραφή εικόνας), Σάρα Κέιν (Ψύχωσις 4.48), Μαρκερίτ Ντυράς (Η αγγλίδα ερωμένη) αλλά και έργα κλασσικού ρεπερτορίου όπως Ο κλήρος του μεσημεριού του Πωλ Κλωντέλ, Ονειρόδραμα του Αύγουστου Στρίντμπεργκ κ.α.

Μεταξύ άλλων, έχει διδάξει σκηνοθεσία και υποκριτική στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Πανεπιστήμιο Ναυπλίου, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ είναι και διευθυντής στην Δραματική σχολή του Εμπρός.

Πηγή: Τα Νέα