Ο Νικ Κέιβ (Nick Cave) θυμήθηκε ότι συμφιλιώθηκε με καλλιτέχνες που τον «απογοήτευσαν», εξηγώντας ότι είναι πρόθυμος να κοιτάξει πέρα από τις προσωπικές τους αποφάσεις, εάν η τέχνη που κάνουν είναι «αυθεντική».

Ο Αυστραλός τραγουδιστής, συνθέτης και συγγραφέας, γνωστός από το συγκρότημα Nick Cave and the Bad Seeds αναφέρθηκε στο θέμα σε νέα δημοσίευση στο ιστολόγιό του «The Red Hand Files», όταν ένας θαυμαστής ήρθε σε επαφή μαζί του για να τον ρωτήσει σχετικά με τη «θρησκευτική του στροφή» και αν αισθάνεται ποτέ ότι «απογοητεύει τις γυναίκες θαυμάστριες και τα άτομα queer που τον θαυμάζουν».

Απαντώντας, ο Νικ Κέιβ μοιράστηκε τη δική του εμπειρία απογοήτευσης από καλλιτέχνες που κάποτε θαύμαζε και εξήγησε πώς μπόρεσε να κοιτάξει πέρα από τις προσωπικές τους επιλογές και να απολαύσει το έργο τέχνης τους για αυτό που είναι.

«Όταν σκέφτομαι τους καλλιτέχνες που πραγματικά θαυμάζω, αυτούς με τους οποίους έχω κολλήσει όλα αυτά τα χρόνια, κάποια στιγμή στη μακροχρόνια καριέρα τους με έχουν απογοητεύσει όλοι» αποσαφήνισε.

Ο Νικ Κέιβ αναφέρθηκε στους Μπομπ Ντίλαν, Νιλ Γιανγκ, Πάτι Σμιθ, Νίνα Σιμόν, Βαν Μόρισον και σε άλλους καλλιτέχνες, οι οποίοι για εκείνον, αποτελούν ένα είδος συνομοσπονδίας αριστείας, αλλά κάποια στιγμή όλοι τον μπέρδεψαν ή τον δυσαρέστησαν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Νικ Κέιβ: Από πρίγκιπας του σκότους, ένας σύγχρονος χθόνιος θεός