Η μεγάλη θεατρική επιτυχία των Ρήγα – Αποστόλου, «Μπαμπά, μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή», ανεβαίνει για τέταρτη χρονιά, στο θέατρο Αθηνά αυτή τη φορά, ανανεωμένο και με πολλά νέα στοιχεία και στο κείμενο και στη σκηνοθεσία.

Η μεγάλη θεατρική επιτυχία των Ρήγα – Αποστόλου, «Μπαμπά, μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή», ανεβαίνει για τέταρτη χρονιά, στο θέατρο Αθηνά αυτή τη φορά, ανανεωμένο και με πολλά νέα στοιχεία και στο κείμενο και στη σκηνοθεσία.

Τα ερωτήματα είναι υπό συζήτηση και φέτος. Ερωτήματα ζωής και θανάτου, ή απλώς μόνο ζωής ή μόνο θανάτου…

Για παράδειγμα, οι απαντήσεις που μας δίνονται από τη μαύρη κωμωδία των Ρήγα – Αποστόλου, προέρχονται από τα εξής ερωτήματα: «Γιατί οι νεκροί προτιμούν τις τυρόπιτες κουρού; Πότε μιά μοιρολογίστρα τρίζει; Τι αριθμό έχει το Εκατό; Πόσο κοστίζει ένας χρυσελαφάντινος Κούρος στους Γαργαλιάνους; Γίνεται να κλάψεις λάθος άνθρωπο κι αν ναι ποιός είναι αυτός; Γιατί έχει θεριέψει η ομοφυλοφιλία στην επαρχία; Βγάζει καλή φούντα η Καλαμάτα; Μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους δύο γυναίκες του Life Style; Μήπως να τον φάμε; Ο γέρος τον βίδωνε τον γλόμπο; Επιστρέφει κανείς πορτοφόλι στην Ελλάδα; Χάνουμε τελικά 21 γραμμάρια όταν πεθαίνουμε; Εσύ είσαι το τυπάκι που έλεγε ο Λευτέρης; Είχε ο Νέστορας – ο παλιός – εξοχικό ανάκτορο;».

Αν οι ερωτήσεις σας φαίνονται παράξενες, προετοιμαστείτε για τις απαντήσεις που δίνονται.

Η παράσταση, που ανεβαίνει για τέταρτη χρονιά φέτος, έχει ήδη σημειώσει τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία. Ανέβηκε σε μεγάλα θέατρα της Αθήνας, όπως στο θέατρο ΗΒΗ για δύο χρόνια και στο θέατρο «Λαμπέτη» που το απολαύσαμε την τρίτη χρονιά. Το καλοκαίρι του 2007 παρουσιάστηκε σε όλη την Ελλάδα, σε μια θριαμβευτική περιοδεία, ενώ παράλληλα ανέβηκε στην Κύπρο από το Σατιρικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη, με πρωταγωνίστρια την ίδια,. Έχει παρουσιαστεί, επίσης, σε πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλη τη χώρα από τις θεατρικές ομάδες των φοιτητών.

Πρωταγωνιστούν οι: Τζέσυ Παπουτσή, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Πασχάλης Τσαρούχας, Βασιλική Ανδρίτσου, Σοφία Βογιατζάκη, Τζένη Διαγούπη, Πένυ Σταθάκη, Μάνος Τσότρας, Φώτης Σπύρος, Γιάννης Μάνιος και ο Γιάννης Αιβάζης. Η σκηνοθεσία, φυσικά, του Αλέξανδρου Ρήγα.

Info
Μπαμπά, μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή
Πρεμιέρα: 25 Οκτωβρίου, στις 21:30
Θέατρο Αθηνά, Δεριγνύ 10
Τηλ: 210 82 37 330, 210 82 38 698
Ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 20.30
Πέμπτη 20.30
Παρασκευή 21.30
Σάββατο (λαική απογευματινή) 18.00 και 21.15
Κυριακή 18.00 και 21.15
Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία 24 ευρώ, Θεωρείο 22 ευρώ, Λαική/Φοιτητικό 18 ευρώ