Πάνω στους χρυσούς αμμόλοφους της Σαχάρας θα περπατήσουν όσοι βρεθούν την Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας . Θα πετάξουν πάνω από τον αστεροειδή Β612 και εκεί θα τους περιμένει ο Μικρός Πρίγκιπας.

Η παράσταση του Θεάτρου του Βορρά πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Τρισδιάστατες προβολές, ντύνονται με κλασική μουσική, με κοστούμια και σκηνικά που ζωντανεύουν τη φαντασία και εμπνέονται από τα παιδικά σκίτσα του μικρού πρίγκιπα. Η παράσταση είναι ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα, γεμάτο με χρώμα, χιούμορ και τρυφερότητα. Ο Μικρός Πρίγκιπας Tου, είναι το τέταρτο περισσότερο μεταφρασμένο βιβλίο στον κόσμο και θεωρείται το καλύτερο γαλλικό βιβλίο του 20 ου αιώνα!

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο Μικρός πρίγκιπας μας μιλάει έξυπνα για τη δύναμη της παιδικής δημιουργικότητας, μέσα από την ιστορία του πιλότου που έχει ξεχάσει πια να ζωγραφίζει. Κάνει λόγο για την αγάπη που δεν περιμένει ανταλλάγματα, τη φιλία και τη δύναμη που χρειάζεται να βρεις για να ξαναπετάξεις. Το αεροπλάνο ενός πιλότου συντρίβεται στην έρημο Σαχάρα. Εκεί συναντάει το Μικρό Πρίγκιπα, ένα μικρό αγόρι που του ζητά με επιμονή να του ζωγραφίσει ένα πρόβατο.

Ο πιλότος συνδέεται με το παράξενο αυτό ξανθό αγόρι, που του μιλάει για τον μακρινό του πλανήτη, το όμορφο μα κακομαθημένο του τριαντάφυλλο, το ταξίδι του σε άλλους πλανήτες και τους παράξενους ανθρώπους που γνώρισε μέχρι που έφτασε στη γη!

Το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Μπίλιω Κωνσταντοπούλου, οι χορογραφίες είναι του Χρήστου Κατίδη και τα σκηνικά – κοστούμια της Δανάης Πανά.


Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα η χρήση μη ιατρικής μάσκας κατά την είσοδο και μέχρι την τοποθέτηση κάθε θεατή στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του, είναι υποχρεωτική.