Ο Μικρός Πρίγκιπας, μια παράσταση βασισμένη σ\’ ένα από τα καλύτερα βιβλία του 20ου αιώνα, θα παρουσιαστεί για μία μόνο ημέρα στη Θεσσαλονίκη

στο Σινε Αύρα Πλαζ Αρετσους, στην Καλαμαριά.

Πρόκειται για ένα έργο για παιδιά και για όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Μια παράσταση για κάθε ηλικία που δεν πρέπει να χάσετε.

Με τους Σοφία Βογιατζάκη, Φώτη Σπύρο, Κάτια Νικολαΐδου, Πρόδρομο Τοσουνίδη, Πατρίκιο Κωστή, Μπίλιω Κωνσταντοπούλου, Διονύση Κλαδή, Βαγγέλη Δαλλέ.  

Περίληψη του έργου

Ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί «Το Μικρό Πρίγκιπα». Γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά για τον καινούργιο του φίλο. Ο Μικρός Πρίγκιπας σιγά σιγά του διηγείται την επίσκεψη του σε άλλους πλανήτες όπου υπάρχουν διάφοροι περίεργοι …ματαιόδοξοι , επιχειρηματίες , βασιλιάδες, σταθμάρχες κ.α.

Η παράσταση ακολουθεί την παιδική φαντασία, την αφήνει ελεύθερη, συνεργάζεται μαζί της για να γελάσει το παιδί, να διασκεδάσει και κυρίως να μάθει αυτά που ο Μικρός Πρίγκιπας έμαθε από τα ταξίδια του,  για τη ζωή, τη φιλία, τον άνθρωπο… τις ομορφιές της ζωής που οι μεγάλοι δεν μπορούν να αντιληφθούν. Πράγματα χρήσιμα για πάντα, αλήθειες που πολλές φορές δεν λέγονται. Όλα τα παιδιά πρέπει να γνωρίσουν το Μικρό Πρίγκιπα.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Φώτης Σπύρου
Μετάφραση – Διασκεύή κειμένων: Παύλος Μάτεσης, Φώτης Σπύρου
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Σκηνικά: Βαλεντίνος Βαλάσης
Κοστούμια: Ελένη Ψύρρα 
Χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Ζωγραφάκης

Ηθοποιοί: Σοφία Βογιατζάκη, Φώτης Σπύρος, Κάτια Νικολαΐδου, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Πατρίκιος Κωστής, Μπίλιω Κωνσταντοπούλου, Διονύσης Κλαδής, Βαγγέλης Δαλλές.