Ο Μανδραγόρας, «το βοτάνι της αγάπης». Ένα κείμενο που θεωρείται η πιο άρτια κωμωδία ηθών του ευρωπαϊκού θεάτρου. Το μέσο που θα αγιαστεί προς χάριν του σκοπού. Το μανιφέστο του Νικολό Μακιαβέλι που καυτηριάζει την κοινωνική, πολιτική και θρησκευτική υποκρισία. Πάντα επίκαιρο, ριζοσπαστικό και καθηλωτικό, σε μία καινοτόμα σκηνική εκδοχή υπό τη σκηνοθεσία της Ρέινα Σ. Εσκενάζυ.

Ένας σύζυγος εμμονικός με την πατρότητα, ένας επίδοξος εραστής και μία σειρά από εκπροσώπους εξουσιών που εμπλέκονται σε ένα παιχνίδι εξαπάτησης. Η Φλωρεντία του Μακιαβέλι διέπεται από διαφθορά και κανένα πολίτευμα δεν είναι ικανό να τη σώσει, όπως ακριβώς και μία γυναίκα, η Λουκρητία, είναι καταδικασμένη να υποπέσει. Ένα βαθιά πολιτικό έργο, γεμάτο τολμηρές, ακόμα και για τη σύγχρονη εποχή, καταγγελίες.

Συντελεστές

Μετάφραση / Διασκευή / Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ
Σκηνικά / Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Μουσική: Τάσος Καρακατσάνης
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Βοηθός Σκηνοθέτη / Έμμετρα Μέρη: Ανδρομάχη Παπαδοπούλου
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ
Artwork: Άρης Απαρτιάν
Προβολή / Επικοινωνία: Αγλαΐα Παγώνα
Οργάνωση Παραγωγής: Ραφαέλα Χαμπίπη

Πρωταγωνιστούν

Άρης Λεμπεσόπουλος, Γιώργος Ψυχογιός, Νικορέστης Χανιωτάκης, Λουκία Πιστιόλα, Φιόνα Γεωργιάδη, Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, Ευάγγελος Σαμιώτης

*Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με όλες τις υγειονομικές υποδείξεις που ισχύουν. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από κάθε θεατή καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στον χώρο.