Τρεις μάγοι με τα δώρα έρχονται στο Εργαστήρι Μαιρηβή τον Γενάρη! Ο λόγος για τους Λουδοβίκο των Ανωγείων, Άρη Ρέτσο και Στέλιο Πελασγό!

1ος Μάγος απ’ την Κρήτη.
Παραμύθια με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων

Μετά τις γιορτές στο“ Εργαστήρι Μαιρηβή” θα μυρίσει Κρήτη. Λέξεις και μουσικές παραδοσιακές που γοητεύουν την καρδιά μας και την μεθούν σαν διπλοαποσταγμένη τσικουδιά θα ξεστομίσει ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στην παράσταση αφήγησης: “Αν ρωτάς για την αλήθεια να σου πω, ζει στα παραμύθια μέσα που αγαπώ”, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, στις 9 μ.μ. και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, στις 6 μ.μ. Συνοδεύει με τη φυσαρμόνικα του ο Μανώλης Μπαρδάνης.

2ος Μάγος απ’ την Σκιάθο.
Η υπόγεια μουσική των λόγων του Παπαδιαμάντη από τον Άρη Ρέτσο

Ένας ζωντανός θρύλος του ελληνικού θεάτρου, ο Άρης Ρέτσος αφού μας αποκάλυψε τον ηχητικό πλούτο των τραγωδιών, βάζει στο στόμα του τις ποικίλες λέξεις του Παπαδιαμάντη, τις ζεσταίνει στην καρδιά του και τις αφήνει να πετάξουν στο μισοσκόταδο του θεάτρου. Όλο το κέφι, το χιούμορ και χαρά του κοσμοκαλόγερου απελευθερώνονται και μας βοηθούν να γελάσουμε με τα βάσανα μας.

Τις Παρασκευές 20 και 27 και τις Κυριακές 22 και 29 Ιανουαρίου 2017 στις 9μ.μ.

3ος Μάγος απ’ της γης την άκρη.
Λαϊκές ιστορίες και παραμύθια με τον Στέλιο Πελασγό

Ο αφηγητής που ξεκίνησε την αναβίωση της αρχαίας τέχνης του παραμυθά, ο Στέλιος Πελασγός περιπλανιέται ως της γης την άκρη και μας χαϊδεύει με τις ιστορίες του. Από την άκρη, από εκεί που συναντιέται το φως με το σκοτάδι και το αγκάθι με το πούπουλο, μαζεύει τις ιστορίες του ο παραμυθάς για να μας στηρίξει την καρδιά και το κορμί. Σάββατα 21 και 28 Ιανουαρίου στις 9 μ.μ. «Σκοτεινά παραμύθια απ’ της γης την άκρη» και Κυριακές 22 και 29 Ιανουαρίου στις 5 μ.μ. «Ιστορίες στην άκρη του χαμόγελου».