Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων για πρώτη φορά θα εμφανιστεί στο PassPort στον Πειραιά, για δυο βραδιές, με διαφορετικό ύφος η κάθε μια, την Παρασκευή

14/10 και την Παρασκευή 21/10.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Τίτλος παράστασης: Πέντε γράμματα
Διάρκεια: 120΄
Μουσικοί: Λουδοβίκος των Ανωγείων – Τραγούδι, μαντολίνο, αφήγηση
Σοφία Μαυρογεννίδου – Φλάουτο
Αριστείδης Χατζησταύρου – Κιθάρα
Βασίλης Δραμουντάνης – Μαντολίνο
Γιώργος Κοντογιάννης – Λύρα, κρουστά

Ο Λουδοβίκος λέει για τα “Πέντε Γράμματα”:

Την ιστορία του ανθρώπου και τις συναισθηματικές διακυμάνσεις που δοκιμάζει στη ζωή του, διηγούμαι στην παράσταση μουσικής και λόγου που θα παρουσιάσω στο χώρο πολιτισμού PassPort στις 14 Οκτωβρίου, μαζί με τους 4 μουσικούς – συνεργάτες μου. Πρόθεσή μου η διερεύνηση των λεπτών ισορροπιών  ανάμεσα στο γέλιο και τη συγκίνηση, την πραγματικότητα και το όνειρο, τον πλούτο και τη φτώχεια.

Παρασκευή, 21/10

Μαζί του στη φυσαρμόνικα ο Μανώλης Μπαρδάνης

“Κι οπού κατέχει να μιλεί με γνώσιν και με τρόπον κάνει και κλαίσι και γελούν τα μάτια των ανθρώπω”, λέει ο ποιητής του Ερωτόκριτου, Βιτσέντζος Κορνάρος.

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων σαν σύγχρονος ραψωδός θα μας οδηγήσει “στα πάθη από τον έρωντα” και “στην τέχνη του γέλιου με αγνά υλικά”, ξεκινώντας από το μοιρολόι, στον έρωτα που είναι μελαγχολικός, στο μεϊντάνι, στη γιορτή των ανέμων, στην πύλη της άμμου και στο “γκρεμό δεν έχουν τα πουλιά”. Σε μια διαδρομή με παραμύθια κι αλήθειες, παρέα με το μαντολίνο του.