Ο κιθαρίστας και συνθέτης Λευτέρης Χριστοφής συμπράττει στη σκηνή του Jazzét Café με τρεις εκλεκτούς εκπροσώπους της νέας γενιάς της ελληνικής τζαζ σκηνής τους Βαγγέλη Στεφανόπουλο στα πλήκτρα και στο πιάνο, Βασίλη Κουτσονάνο στα μπάσα και Βασίλη Ποδαρά στα τύμπανα.

“Η συνθετική άποψη του Λευτέρη Χριστοφή προσδίδει μία νέα μουσική προοπτική πέρα από τα σύνορα της jazz και του fusion.” Έτσι είχε χαρακτηρισθεί τo 1992, από τον Τim Philips, η καλλιτεχνική δράση του Λευτέρη Χριστοφή στις βρετανικές τζαζ σκηνές, με το προσωπικό του γκρουπ “Lefteris Christofis Cosmic Band”.

Έκτοτε έχει 4 προσωπικές δισκογραφικές παρουσιάσεις: “Mythoplasia” (1996), “Kalesma: Lefteris Christofis with British Friends” (1998), “Nous Icons” (2005) που κυκλοφόρησε από την θρυλική Blue Note Records και πρόσφατα το “ManTis” (2017).

Το Lefteris Christofis Quartet θα συνεπάρει το φιλόμουσο και εξαίρετο ακροατήριο του JazzètCafè με την Ανθολογία των συνθέσεων Concert Opening, Άνθρωπος Πήγασος, Κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, Φως, Σε 7 Φεγγάρια, Χορευτές, Χρωματιστά Πρόσωπα, Ίκαρος, Νύχτες του Αιγαίου.