Ένα έκτακτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ο κόσμος μέσα από τα μάτια του Λεονάρντο» διοργανώνει ο «Ελληνικός Κόσμος» για τις μέρες των γιορτών. Το πρόγραμμα, που διεξάγεται στο πλαίσιο της έκθεσης «Λεονάρντο ντα Βίντσι: Ο Άνθρωπος, Ο Εφευρέτης, Η Ιδιοφυία», θα πραγματοποιηθεί στις 27, 30 Δεκεμβρίου και 2,3 Ιανουαρίου.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά γνωρίζουν μία από τις πιο πολυσυζητημένες κι αινιγματικές προσωπικότητες της ανθρωπότητας, τον Λεονάρντο ντα Βίντσι. Μέσα από την επαφή με τα ζωγραφικά έργα του και παίζοντας με τις εφευρέσεις και τις μηχανές του, οι μικροί μας φίλοι επιχειρούν να λύσουν κάποιους από τους γρίφους του. Ένα μοναδικό πρόγραμμα για το Λεονάρντο που εξελίσσεται σ’ ένα συναρπαστικό παιχνίδι φαντασίας, αισθήσεων αλλά και προσωπικής δημιουργίας.

Η έκθεση «Λεονάρντο ντα Βίντσι: Ο Άνθρωπος, Ο Εφευρέτης, Η Ιδιοφυία» παρουσιάζει τις πιο σημαντικές πτυχές της ζωής και του έργου μιας από τις μεγαλύτερες ιδιοφυΐες στην ιστορία.. Η έκθεση παρουσιάζει βιογραφικά στοιχεία του Λεονάρντο και παράλληλα αποκαλύπτει την πολυσχιδή δραστηριότητά του ως γνώστη των τεχνών, της επιστήμης, της μηχανικής και της μουσικής. Τα εκθέματα συνοδεύονται από i-pads και ηλεκτρονικούς υπολογιστές με πλούσιο υλικό όπως φωτογραφίες, βίντεο, κινούμενα σχέδια κ.ά