Θλίψη και πένθος στον θεατρικό και όχι μόνο κόσμο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Μηνά Χατζησάββα, που «έφυγε» από τη ζωή το βράδυ της τελευταίας ημέρας του Νοεμβρίου σε ηλικία 67 χρονών.

Ο δημοφιλής ηθοποιός, ένας από τους πιο αγαπητούς και γλυκούς ανθρώπους –όπως λένε όλοι–, νοσηλευόταν εδώ και μία εβδομάδα σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η κηδεία του αγαπημένου ηθοποιού, που θα είναι πολιτική, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, 12:00 το μεσημέρι. 

Τον είδαμε τελευταία φορά στο θεατρικό σανίδι στην παράσταση της Ζωής Χατζηαντωνίου «Οι τυφλοί ή Ο ήχος των μικρών πραγμάτων σε μεγάλο σκοτεινό τοπίο», που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών. Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση στην μεγάλη οθόνη είναι στην ταινία «Ένας άλλος κόσμος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη (πρεμιέρα 17/12).

«Οι τυφλοί ή Ο ήχος των μικρών πραγμάτων σε μεγάλο σκοτεινό τοπίο», Φεστιβάλ Αθηνών 2015 [photo credits: Εύη Φυλακτού]


Λίγα λόγια για τον Μηνά Χατζησάββα…

Ο Μηνάς Χατζησάββας, γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα. Τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1969 και συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι. Ήταν ιδρυτικό Μέλος του Ελεύθερου θεάτρου ενώ από το 1978 ως το 1983 συνεργαζόταν σταθερά με το Εθνικό Θέατρο και από το 1984 ως το 1998 με το Ανοιχτό Θέατρο.

Στη καλλιτεχνική του διαδρομή συνεργάστηκε επίσης με τους θιάσους των Κατερίνας Ανδρεάδη, Αντιγόνης Βαλάκου, Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου. 

Είχε εκδώσει τρεις συλλογές διηγημάτων με τους τίτλους, «Σπέρμα», «Η Χαμένη», «Δύο Σταγόνες Βροχή», χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Πρόδρομος Σαββίδης. Tο 1995 τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία «Η ζωή ενάμισυ χιλιάρικο».

Εργάστηκε επίσης στο ραδιόφωνο σε πολλές εκπομπές λόγου και ποίησης, καθώς και σε θεατρικά έργα. Είχε στο ενεργητικό του πολλούς και σημαντικούς ρόλους, στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.