Από τις εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορεί το βιβλίο Το Τρίτο Αστέρι, του Γιώργου Γλυκοφρύδη.

Ο συγγραφέας μιλά στον φακό του culturenow τονίζοντας ως προς το περιεχόμενο του νέου του μυθιστορήματος: «Το Τρίτο Αστέρι είναι ένα μυθιστόρημα που κάποιος θα μπορούσε να ονομάσει science fiction αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι κατά κάποιον τρόπο μυθιστόρημα πρόβλεψης. Χωρισμένο σε δύο μέρη, το πρώτο μέρος διαδραματίζεται μεταξύ 1984 και 2030 και το δεύτερο το 2070 μόνο. Το πρώτο μέρος συμβαίνει μόνο στη γη, ενώ το δεύτερο στη σελήνη.»

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Γλυκοφρύδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Ξεκίνησε εργαζόμενος στις ταινίες και στα τηλεοπτικά σίριαλ του πατέρα του Πάνου Γλυκοφρύδη κι αργότερα εργάστηκε ως β΄ βοηθός σκηνοθέτη στον Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα κινηματογράφου στην Deutsche Film- und Fernsehakademie στο τότε Δυτικό Βερολίνο. Σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμο La Sapienza της Ρώμης. Άρχισε να αρθρογραφεί σε περιοδικά κυρίως ειδικού τύπου, δημοσιεύοντας παράλληλα και διηγήματα, με σημαντικότερη τη σειρά με τον τίτλο «Utopia» στο περιοδικό Ο κόσμος του Internet (1995-1996).

Η νουβέλα του «99,9% αληθινή ιστορία» κέρδισε το Α΄ βραβείο σε διαγωνισμό διηγημάτων επιστημονικής φαντασίας της Anubis το 1996. Συμμετείχε με διηγήματά του στα συλλογικά έργα Α, όπως Αμερική (Το Μαγικό Κουτί, 2007), Το βιβλίο του κακού (Το Μαγικό Κουτί, 2009) και Έρως 13 (Ψυχογιός, 2011).

Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Ο επιβάτης (Νεφέλη, 2006, υποψήφιο για βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου στο περιοδικό Διαβάζω), 10 ώρες δυτικά (Ελληνικά Γράμματα, 2008) και Hotel Chelsea (Ψυχογιός, 2012). Επίσης, διηγήματα, άρθρα και νουβέλες του έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα Έθνος και σε ηλεκτρονικά περιοδικά, blogs και websites.


Διαβάστε επίσης:

Το Τρίτο Αστέρι – Γιώργος Γλυκοφρύδης