Η γκαλερί Ευριπίδη παρουσιάζει μέχρι και τον Ιανουάριο, την ατομική έκθεση του Γιάννη Μιχαηλίδη με τίτλο «Προσομοιώσεις».

Ο εικαστικός μιλά στον φακό του CultureNow επισημαίνοντας μέσα σε άλλα: «Πάντα με απασχολούσε η ιδέα της νεκρής φύσης. Τη νεκρή φύση οι ζωγράφοι την αναπαριστούμε σαν μια σύνθεση φρούτων σε ένα τραπέζι πχ, με τρόπο που δηλώνουμε πως όλα στη ζωή έχουν ένα τέλος. Σκέφτηκα πως όταν μιλάμε για νεκρή φύση όμως, μπορούμε να επεκταθούμε και στα βιομηχανικά προϊόντα. Έχουμε μια λαμαρίνα, που έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της, έχει οξειδωθεί και οδηγείται στην διάλυση. Εγώ σε αυτήν την έκθεση δίνω σημασία στις έννοιες της φθοράς και της ανακύκλωσης. Η όψη δεν θυμίζει αμιγώς τσαλακωμένη λαμαρίνα, αλλά παραπέμπει και σε κάτι που μπορεί να έχει σχέση με την ύφανση.»

Στην συνέχεια συμπληρώνει: «Θέλω να μιλήσω για μια άλλη διάσταση, την οποία εισπράττει ο δημιουργός την ώρα της δουλειάς. Όλη η προσπάθεια είναι ένα παιχνίδι που παίζεται από ένα άτομο, ώστε να πειθαρχήσει τα υλικά του».


Info

Τοποθεσία: Evripides Art Gallery, Ηρακλείτου 10 & Σκουφά, Κολωνάκι

Ημερομηνίες: Μέχρι 12 Ιανουαρίου | Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Πέμπτη- Παρασκευή: 11.00 – 20.30 Τετάρτη: 11.00 -17.00 & Σάββατο: 11.00 -16.00

Πληροφορίες: www.evripides-art.gr


Διαβάστε επίσης:

Προσομοιώσεις: Έκθεση του Γιάννη Μιχαηλίδη στην γκαλερί Ευριπίδη