Ο Γιάννης Μήτσης επιστρέφει δυναμικά στα μουσικά δρώμενα και με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του album «Η μόνη …

αλήθεια είναι ο δρόμος» ανεβαίνει τη σκηνή του «Σταυρού του Νότου» για μία μοναδική εμφάνιση, την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011.

Τα βήματα του Γιάννη Μήτση έρχονται από τις θρυλικές εποχές του ροκ. Εμβληματικό πρόσωπο της εναλλακτικής σκηνής της Θεσσαλονίκης, συνοδοιπόρος του Παύλου Παυλίδη, έδωσε με τις μπαγκέτες του για κάμποσα χρόνια τον σφυγμό στα Ξύλινα Σπαθιά, το συγκρότημα που φώτισε το ελληνικό ροκ.

Στη συνέχεια έψαξε μόνος του δρόμους εκφραστικούς – σ’ αυτόν τον «δρόμο τον αληθινό» –  και τώρα μας παραδίδει 11 τραγούδια και μας καλεί σε ένα χορό ηλεκτρικό. Φωτογραφίζει τις αλήθειες και τα ψέματα, το φως που τρέχει, τα χρώματα που αλλάζουν. Εξομολογείται τις στιγμές και τα βιώματα του.

Μας φιλοξενεί στα Γιάννενα που έχει μέσα του. Μιλάει για την αγάπη, τη φιλία αλλά σαν σημαδεμένος από την γενιά των Beat τραγουδά … Η μόνη αλήθεια είναι ο δρόμος. Παράλληλα, με εξαιρετικούς αδελφούς – μουσικούς κατορθώνει να πλέξει ένα μοναδικό ηχητικό αποτέλεσμα. Συνοδοιπόρος σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι και η μοναδική Ελευθερία Αρβανιτάκη αφού η συγκινητική τους μουσική συνάντηση στο ντουέτο «Δεν ξέρω» έχει ήδη ξεχωρίσει στα ραδιόφωνα.

Ο Γιάννης Μήτσης έρχεται για να επικυρώσει τη θέση που κατέχει στην εκτίμηση εκείνων που ανακαλύπτουν χρόνο με το χρόνο τα «κρυμμένα» πρόσωπα της ελληνικής τραγουδοποιίας…

Τον συνοδεύουν οι :
Στέργιος Κοίας (Τύμπανα)
Δημήτρης Πανάγου (Mπάσο)
Σάκης Αζάς (Hλεκτρική κιθάρα)
Παναγιώτης Μανουηλίδης (Kιθάρα)
Θανάσης Καριπίδης (Bιολί)
Ελβίρα Δαγιόγλου (Φωνητικά)