Ο Γιάννης Κακλέας επιστρέφει στο Εθνικό Θέατρο σκηνοθετώντας αυτή τη φορά το “Παιχνίδι της σφαγής” του Ευγένιου Ιονέσκο.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο ίδιος στον φακό του culturenow, “το παιχνίδι της Σφαγής θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του Ιονέσκο. Πάντα με όπλο τη σάτιρα ο Ιονέσκο κάνει ένα πολιτικό θέατρο χτυπώντας οτιδήποτε έχει γίνει κλισέ και επικίνδυνο για την αληθινή ζωή των ανθρώπων.”

Στην συνέχεια ο σκηνοθέτης συμπληρώνει σχετικά με την παράσταση που δημιούργησε: “Η παράσταση του Παιχνιδιού της σφαγής που σκηνοθετώ, έχει να κάνει με μια ματιά προσωπική πάνω σε αυτό το έργο. Δηλαδή μέσα από μια αισθητική μετακαταστροφικού κόμικ, οι ηθοποιοί βλέπουν την ιστορία του Ιονέσκο σε μια μελλοντική περίοδο, τότε που υποτίθεται ότι ο κόσμος έχει καταστραφεί και μια αρρώστια χτυπάει ανελέητα μια πόλη, μια χώρα, χωρίς λόγο και χωρίς αιτία κατά τη γνώμη τους. Η αρρώστια είναι η αρρώστια της λεγόμενης παρακμής του Ευγένιου Ιονέσκο.”


Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση –Διασκευή: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
Σκηνογραφία: Γιάννης Κακλέας, Σάκης Μπιρμπίλης
Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Χορογραφία: Αγγελική Τρομπούκη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Βίντεο: Στάθης Αθανασίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ
Βοηθός συνθέτη: Πάνος Τσίγκος
Βοηθοί ενδυματολόγου: Έλλη Αποστολάκη, Αλέξανδρος Γαρνάβος
Μουσική Διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Διανομή με αλφαβητική σειρά

Μαρία Διακοπαναγιώτου, Στέλιος Ιακωβίδης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Λαέρτης Μαλκότσης, Χριστίνα Μαξούρη, Λεωνή Ξεροβάσιλα,  Αγορίτσα Οικονόμου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Νικόλας Παπαγιάννης, Πασχάλης Παπαδάκης, Πάνος Παπαδόπουλος, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Γιώργος Στάμος, Αναστασία Στυλιανίδη, Αρετή Τίλη, Έλενα Τοπαλίδου, Αγγελική Τρομπούκη, Γιωργής Τσουρής, Αλέξιος Φουσέκης, Βικτωρία Φώτα


Info:

Τοποθεσία: Εθνικό Θέατρο – Σκηνή Ρεξ “Μαρίκα Κοτοπούλη”, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

Παραστάσεις: Από 22 Φεβρουαρίου 2018 | Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:00, Κυριακή στις 19:00

Εισιτήρια: 22€, 17€, 15€, 10€ (φοιτητικό) | Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ενιαία τιμή 15€ | Παρασκευή ενιαία τιμή 13€

Προπώληση: Τηλ.: 210.5288170-171, 210.7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας) | www.n-t.gr | Κρατήσεις για συλλόγους: 210.5288178

Πληροφορίες: www.n-t.gr


Φωτογραφία: ©Κυριάκος Μακαρονίδης / Culturenow.gr


Διαβάστε επίσης: 

Το παιχνίδι της σφαγής, του Ευγένιου Ιονέσκο στο Εθνικό Θέατρο