Χρησιμοποιώντας πλακάκια και πέτρες, μπαλώνει τις πληγές με ζωηρόχρωμα ψηφιδωτά. Οι επεμβάσεις του Ememem στους δρόμους κάνουν πιο χαρούμενα την κατά τ’ άλλα γκρίζα άσφαλτο και το γκρίζο τσιμέντο, με μοτίβα τα οποία ο καλλιτέχνης από τη Λιόν της Γαλλίας περιγράφει ως «ελεύθερη και αυθόρμητη χειρουργική επέμβαση που επιδιορθώνει και ταυτόχρονα ομορφαίνει».

Τα περίτεχνα γεωμετρικά μοτίβα δημιουργούν ένα «σημειωματάριο αναμνήσεων της πόλης» λέει, μιλώντας στο Colossal. «Αποκαλύπτει το τι συνέβη, τη ζωή σε αυτούς τους δημόσιους χώρους. Εδώ σήκωσαν πέτρες από το καλντερίμι και τις πέταξαν. Εκεί ένα φορτηγό από τη λαχαναγορά αφαίρεσε, περνώντας, ένα κομμάτι από την άσφαλτο…»

Το πρώτο ψηφιδωτό είδε το φως πριν από 10 χρόνια όταν ο Ememem βρέθηκε σε ένα δρομάκι στη Λιόν που ήταν σε άθλια κατάσταση. Ήδη εκείνη την εποχή επιδιδόταν στην τέχνη της κεραμουργίας και αποφάσισε να ασκήσει την τέχνη του σε εξωτερικούς χώρους. Από το 2016 έως σήμερα, συστηματικά γεμίζει τρύπες σε όλη τη Γαλλία, αλλά και στη Νορβηγία, τη Σκωτία, τη Γερμανία και την Ισπανία. «Είναι μια αλληλουχία πολλών τόπων και σκέψεων, πειράματα τα οποία είχα κάνει στο παρελθόν. Είχα κάνει παρόμοια πράγματα, με άλλες τεχνικές, άλλα μέσα, και τελικά όταν αναδύθηκε αυτό ήξερα ότι είχα βρει κάτι το οποίο θα συνέχιζα να κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου» εξομολογήθηκε.

Προσφάτως, κάποια από τα μικρότερα έργα του εκτέθηκαν στην ErbK Gallery στο πλαίσιο του Lille Art Up Fair και αυτό το καλοκαίρι θα ταξιδέψει σε φεστιβάλ στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ιρλανδία, ενώ τον Σεπτέμβριο θα μεταβεί στο Βαλπαραΐσο και το Σαντιάγκο της Χιλής. Το φθινόπωρο θα εγκαινιάσει περίοδο για απόκτηση ειδίκευσης από καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να μάθουν τις τεχνικές του.

Στον λογαριασμό του στο Instagram δίνεται η δυνατότητα πρώτης γνωριμίας με τα πολύχρωμα ψηφιδωτά του στα οποία ο ίδιος ο Ememem αναφέρεται ως «ένα ποίημα που ο καθένας μπορεί να διαβάσει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ | Φωτογραφία: Ememem, Λεπτομέρεια έργου. Ανακτήθηκε από: Αubtu