Οι «Ευτυχισμένες οικογένειες» είναι το νέο μυθιστόρημα του βραβευμένου συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Ο ίδιος μιλά μπροστά στο φακό του CultureNow για όλα αυτά που κρύβονται πίσω από διάφορα χαρούμενα οικογενειακά πορτρέτα.

Αν και ένας από τους ήρωες, ο Άγης Δημητριάδης – Σέραρντ, ισχυρίζεται πως «οι ευτυχισμένες οικογένειες δεν έχουν μυστικά αλλιώς δεν είναι ευτυχισμένες«, τόσο ο ίδιος, όσο και ο ευρύτερος οικογενειακός του κύκλος, κρύβουν μεγάλα και επικίνδυνα μυστικά: «Πάθη, εγκλήματα, έχθρες, προδοσίες, όλα όσα συνθέτουν  το μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένες οι ευτυχισμένες οικογένειες«, όπως αναφέρει και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Στεφανάκη

Γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχει μεταφράσει έργα των Σωλ Μπέλοου, Ε.Μ. Φόρστερ, Γιόζεφ Μπρόντσκι και Προσπέρ Μεριμέ. Το πρώτο του μυθιστόρημα, «Φρούτα εποχής» κυκλοφόρησε το 2000 (εκδόσεις Ωκεανίδα). Ακολούθησαν: «Λέγε με Καΐρα» (Ωκεανίδα, 2002), «Το μάτι της επανάστασης έχει αχρωματοψία» (Ωκεανίδα, 2005), «Μέρες Αλεξάνδρειας» (εκδόσεις Πατάκη, 2007, β’ έκδ. Ψυχογιός 2011, μεταφράστηκε στα γαλλικά, τιμήθηκε με το Prix Mediterranee Etranger 2011 και στη συνέχεια μεταφράστηκε στα ισπανικά και στα αραβικά), «Συλλαβίζοντας το καλοκαίρι» (Εκδόσεις Πατάκη, 2009), «Θα πολεμάς με τους θεούς» (Εκδόσεις Πατάκη, 2010), «Φιλμ νουάρ» (Ψυχογιός, 2012). Ο Δημήτρης Στεφανάκης έχει τιμηθεί με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη, το 2011, και ήταν υποψήφιος για το Prix du Livre Europeen της ίδιας χρονιάς.


Πληροφορίες έκδοσης: Εκδόσεις Μεταίχμιο, ISBN: 978-618- 03-0863-1, σελ.: 416, τιμή: 16,60€

Περισσότερα για το βιβλίο: https://www.facebook.com/eftihismenes.oikogenies/?hc_ref=SEARCH&fref=nf