Ο “Πέερ Γκυντ”, ένα από τα εμβληματικότερα κείμενα του Ίψεν παρουσιάζεται στην σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κρατά και έναν από τους ρόλους της παράστασης.

Ο σκηνοθέτης, μαζί με την Στεφανία Γουλιώτη, που υποδύεται την μητέρα του Πέερ Γκυντ, μιλούν στο φακό του Culturenow.gr για τις συγκινήσεις που προσφέρει το συγκεκριμένο κείμενο. Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναφέρει πως “είναι ένα έργο εκτεταμένο σε ύψος και σε βάθος, πιάνει τόσα θέματα, έχει τόσα πολλά σκηνικά και το κυριότερο, μοιάζει να μην έχει γραφτεί για θέατρο. Θυμίζει ένα μεγάλο ποίημα.”

Η Στεφανία Γουλιώτη μιλά για το ρόλο της τονίζοντας ότι “έχω την τύχη να παίζω έναν από τους πιο ωραίους ρόλους της παγκόσμιας δραματουργίας σε ένα αριστουργηματικό έργο. Παίζω την αρχετυπική μάνα του Πέερ Γκυντ. Εγώ δεν ήμουν έτοιμη για ένα τέτοιο ρόλο, ήταν αιφνιδιαστική επιλογή, αλλά με έβαλε κατευθείαν σε ένα μονοπάτι μυστηριώδες και σε μια περιοχή αναζήτησης αρκετά μεγάλη.”

Ως προς την μεταξύ τους συνεργασία, ο σκηνοθέτης επισημαίνει ότι “η Στεφανία Γουλιώτη έχει την δεξιότητα να μας σημάνει – δείξει σε πέντε κομβικές σκηνές την πορεία και το χαρακτήρα της αρχετυπικής μάνας του Πεερ Γκυντ.”

Ενώ η ηθοποιός συμπληρώνει σχετικά: “ο πρώτος λόγος που ήθελα να είμαι σε αυτή τη δουλειά, είναι για βρίσκομαι στην σκηνή με τον Δημήτρη Λιγνάδη, έναν απρόβλεπτο σκηνοθέτη και ηφαίστειο ιδεών.”


Συντελεστές:

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Δραματουργική επιμέλεια: Ελένη Γκίνη
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης
Σκηνικά – Κοστούμια: Απόλλων Παπαθεοχάρης
Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Επιμέλεια κίνησης: Αναστασία Βαλσαμάκη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός σκηνοθέτης: Αναστασία Διαμαντοπούλου
Βοηθός σκηνογράφου: Σωτήρης Μητσούλας

Διανομή:

Μιχάλης Αφολαγιάν, Στεφανία Γουλιώτη, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Δημήτρης Λιγνάδης, Δημήτρης Μοθωναίος, Νάνσυ Μπούκλη, Ζωή Μυλωνά, Πάνος Παπαδόπουλος, Κατερίνα Πατσιάνη, Βαγγέλης Ρωμιός, Γιούλικα Σκαφίδα, Σπύρος Τσεκούρας, Γιάννης Τσουμαράκης, Γιωργής Τσουρής


Info:

Τοποθεσία: Εθνικό Θέατρο – Κεντρική Σκηνή, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα

Παραστάσεις: 23 Νοεμβρίου 2017 – 4 Φεβρουαρίου 2018 | Τετάρτη έως Κυριακή: 20:00

Εισιτήρια: 22€, 17€, 10€ (φοιτητικό), Άνεργοι 5€ | Τετάρτη και Πέμπτη: ενιαία τιμή 15€ | Παρασκευή: ενιαία τιμή 13€

Προπώληση: Τηλ.: 210.5288170-171, 210.7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας) | www.n-t.gr | Κρατήσεις για συλλόγους: 210.5288178

Πληροφορίες: www.n-t.gr


Φωτογραφία: ©Κυριάκος Μακαρονίδης / Culturenow.gr


Διαβάστε επίσης: 

Πέερ Γκυντ: Το αριστούργημα του Χένρικ Ιψεν στο Εθνικό Θέατρο | 23 Νοεμβρίου – 4 Φεβρουαρίου