Για να συγκεντρωθούν χρήματα για το National Health Service, το βρετανικό δημόσιο σύστημα υγείας, ο Damien Hirst έκανε διάλειμμα στο να απαντά σε θαυμαστές του στο Instagram και σχεδίασε ένα ουράνιο τόξο.
Το «Butterfly Rainbow», το οποίο φιλοτεχνήθηκε από πάμπολλα έγχρωμα φτερά πεταλούδων, μπορεί κανείς να το κατεβάσει από τον ιστότοπο του καλλιτέχνη και να το τοποθετήσει στα παράθυρα του σπιτιού του, δείχνοντας αναγνώριση στις προσπάθειες του προσωπικού του NHS που είναι στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επιπλέον, ετοιμάζεται και μια περιορισμένη έκδοση του σχεδίου για πώληση, με το σύνολο των εσόδων να προορίζεται για το National Health Service (σχετικές λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν στον λογαριασμό του Hirst στο Instagram).

«Ήθελα να κάνω κάτι για να τιμήσω τη θαυμάσια δουλειά που κάνει το προσωπικό του NHS σε νοσοκομεία σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Hirst. «Το ουράνιο τόξο είναι ένα σημάδι ελπίδας και νομίζω ότι είναι εξαιρετικό ότι οι γονείς και τα παιδιά δημιουργούν τη δική τους εκδοχή και τα βάζουν στα παράθυρα τους».

Το Butterfly Rainbow του Damien Hirst μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ